Nieuwesoorten
Image default
Toerisme

Boswandeling rond Warfaaz

Lake Warfaaz, een paar kilometer verwijderd van het kuuroord, is erg populair bij vissers, joggers, wandelaars en waterfietsen in de zomer. Dit is een klein meer van goede grootte, dus je kunt meteen lopen. Dit kan echter ook het startpunt zijn voor een lange wandeling in de bossen met eindeloos water.

Spa

Wallonië is vol prachtige landschappen! Wat is er mooier dan op een mooie vrijdag in februari te genieten van de eerste zonnestralen en te wandelen in de Ardennen? Tot grote vreugde van onze hond Pim gaven we onze keuze op Lake Wofaz op en reden we naar de Spa. Carls vader houdt ook van wandelen, en hij loopt ook met ons mee.

In dit 2:30 uur wandelplan is de afstand 9 kilometer. Er staat geen bord op deze weg, maar volgt meestal de GR-route met rode en witte borden.

Nadat we de auto bij Résidence du Lac hadden geparkeerd, staken we de weg over en begonnen te wandelen langs het meer. Door het winterweer en de sneeuwval van enkele dagen geleden is het wateroppervlak nog grotendeels bevroren. Pim is hierdoor gefascineerd en staat klaar om te gaan schaatsen. Gelukkig zijn we erg waakzaam en kunnen we hem tegenhouden!

Na enkele tientallen meters bereikten we het bos via een steil pad. We lopen nog steeds langs het meer, maar nu is het boven water! In dit seizoen zijn er niet veel mensen op het meer, maar er zijn hier echt geen levende zielen: we hebben wel ons eigen bos.

Meer informatie over de landschapsverandering: Lake Wofaz ligt nu achter ons en maakt plaats voor de visvijver waar we naartoe gaan. We zagen opeens een reiger in de vijver naast de Chevre Bridge langs Lake Wofaz. Helaas vloog de vogel om de foto te vereeuwigen.

Na een korte rustpauze en een snelle hap (Pim’s hondenvoer) gingen we verder langs de rivier. Al snel zagen we verder weg, en links van ons was er een prachtige waterval (ok, niet de directe waterval van Coo, maar een mooie!) Met een houten brug erboven. We gaan verder op de terugweg.

Wil je in de buurt blijven?

Als je een weekend in deze omgeving wilt doorbrengen, dan weet je best dat er in de spa veel leuke vakantiehuizen zijn: prachtige kastelen, villa’s met zwembad of authentieke vakantiehuizen. Iedereen heeft iets.

Na het bereiken van de Warfa-route moeten we kiezen tussen twee routes: verder naar Sart-Les-Spa, of neem een ​​weg die links van ons weer omhoog komt en naar de eerder genoemde waterval leidt, waardoor de wandeling korter wordt.

We kiezen voor de eerste optie en vervolgen onze wandeling. Na een korte afstand keerden we terug naar het bos en klommen weer naar hoge plaatsen om ons heen.

 Zodra we de top van de berg bereiken, veranderen we het landschap weer: plotseling staan ​​we midden in het gras. Er ligt daar zelfs sneeuw! Ik kan me voorstellen dat het landschap hier mooi moet zijn onder een stuk witte stof …

We passeerden het dorp Sart-Lez-Spa en sloegen scherp naar rechts aan het einde van Ermitage Street.

Terug naar Lake Waffaz

Aan het einde van de weg zagen we nog een vijver (er zijn natuurlijk veel vijvers in dit gebied!). We liepen door een dennenbos en bereikten de kleine brug van Stavelot (gooi die trouwens opzij).

Als we terugkeren naar de Varfa-route, verlaten we de GR-route na honderd meter en rijden dan rechts een klein weggetje op. Bovenaan slaan we linksaf en steken voortaan de brug boven de waterval over. Hoewel de vergelijking met Coo Falls zeker niet waar is, reageert Pim alsof hij Niagara Falls heeft gezien! Hij is erg blij, ik moet hem over de brug dragen?

Simpel gezegd

Wij vonden dit een hele fijne wandeling in de Ardennen. We hebben Spa en Lake Warfaaz op verschillende manieren ontmoet! Zelfs in de winter, sneeuw of vroege herfst, wanneer de bomen zijn versierd met de helderste kleuren, zou dit soort bospad bijzonder mooi moeten zijn.

Behalve een paar meter klimmen, zul je op deze route geen grote moeilijkheden tegenkomen, waardoor iedereen deze wandeling ook daadwerkelijk kan maken. Dit is ook ideaal om met uw hond uit te wandelen: u hoeft niet eens water mee te nemen, want uw trouwe viervoeter kan tijdens de wandeling op meerdere plaatsen uw dorst lessen.

mooie wandeling ardennen

https://www.dergatsjev.be/2020/08/wandeling-ardennen-wandelroutes-mooiste.html