Nieuwesoorten
Image default
Woning en Tuin

Hoe raamdecoratie de waarde van je huis kan verhogen

Je kunt een paar dingen aan je huis doen die gemakkelijk en goedkoop zijn en toch echt helpen je huis een opknapbeurt te geven. Nieuwe raamdecoratie valt in deze categorie, want het kan een gezellig element aan je huis toevoegen dat eerder ontbrak. Voordat je je huis te koop aanbiedt, zorg er dan voor dat je raamdecoratie in goede staat zijn en dat je huis warm en uitnodigend is.

Hoe raamdecoratie op maat waarde aan een huis toevoegen

Als een potentiële koper op huizenjacht is en op één dag 10 huizen ziet, zal hij zich het huis herinneren dat de meeste aangepaste kenmerken had. Veel huizen lijken tegenwoordig op elkaar, vooral de huizen die weggestopt zijn in nieuwbouwwijken. Er zijn een paar dingen die je kunt doen om je huis aan te passen en het te laten uitsteken boven de rest.

Op maat gemaakte jaloezieën zijn iets wat je zou moeten overwegen omdat ze helpen textuur, kleur en stijl aan je huis toe te voegen op een manier die standaard jaloezieën gewoon niet kunnen. Geef je jaloezieën op maat een snelle schoonmaakbeurt voor je gasten ontvangt of mensen hebt die je huis komen bekijken, zodat je huis er scherp uitziet. Je zult er misschien versteld van staan hoe schone jaloezieën er ook veel beter uit kunnen zien dan jaloezieën die in maanden niet zijn afgestoft of afgeveegd.

Een paar tips over hoe je de beste raamdecoratie kunt kiezen om je huis meerwaarde te geven:

Kies de juiste kleur – je wilt iets kiezen in een neutrale tint, maar dat wel verschilt van andere huizen in je omgeving. Blijf weg van felle kleuren die je misschien mooi vindt, maar toekomstige kopers zouden ze kunnen zien als een karwei dat ze opnieuw zouden moeten schilderen.

Leeftijd doet ertoe – als je raamdecoratie oud is en valt uit elkaar, zal dat potentiële kopers afschrikken. Soms gaat het er bij raamdecoratie om dat kopers ze gewoon zien als iets dat niet snel vervangen of onderhouden hoeft te worden.

Laat een slechte uitstraling potentiële kopers niet afschrikken voor ze een voet tussen de deur zetten. Kopers merken je raambekleding misschien niet op als ze in prima staat zijn, maar je kunt er zeker van zijn dat ze het opmerken als ze uit elkaar vallen en vervangen moeten worden.

Raambekleding kan je huis boven de concurrentie uittillen

Zelfs als je je raambekleding en gordijnen meeneemt als je van huis gaat, kunnen ze je toch helpen je huis te verkopen. Niet al je raamdecoraties hoeven identiek te zijn, en wat je in elke kamer kiest kan een mooie manier zijn om je persoonlijke smaak en stijl te laten zien. In de meeste gevallen laat je de raambekleding bij het huis, en potentiële kopers willen zich thuis voelen zonder zich zorgen te hoeven maken over het vervangen van alle raambekleding in het huis.

Maatwerk verslaat altijd kant en klaar

Ja, je kunt kant en klare houten jaloezieën uit een standaardmaten collectie kopen. Hoe is de huizenmarkt in je omgeving? Als je concurreert om je huis te verkopen tegen 20 anderen die er net zo uitzien, kun je het moeilijk krijgen als je huis gewoon basic is.

Op maat gemaakte jaloezieën kunnen je huis helpen opvallen. Wees het huis waar kopers het over hebben aan het eind van een dag huizenjagen. Ze zullen het niet hebben over het huis dat eruit ziet alsof het in een grote winkel gebouwd is. Ze zullen het hebben over het huis met persoonlijke, op maat gemaakte raambekleding. Een huis is een gevoel van trots, en ze willen een huis waarmee ze aan hun vrienden en familie kunnen pronken en trots kunnen laten zien waarom ze jouw huis kozen om te kopen!

Als je bedenkt welke op maat gemaakte jaloezieën je in je huis wilt installeren, probeer dan te bedenken hoe iemand anders ze zou zien. Terwijl jij misschien dol bent op flamingo roze, kan die kleur iemand anders afschrikken. Houd je aan neutrale tinten en investeer in kwaliteitsjaloezieën die opvallen door hun vakmanschap. Bedenk dat, hoewel niet iedereen dezelfde smaak heeft, de meeste mensen een kwaliteitsproduct kunnen waarderen boven iets van de plank.

Stijl is belangrijk voor potentiële kopers

In het algemeen geldt: hoe neutraler zaken als jaloezieën, rolluiken, en raambekleding zijn, hoe beter af je bent. Je kunt je raambekleding nog steeds aanpassen terwijl je ze in kleuren en tinten houdt die de meeste kopers gunstig gezind zijn.

Gordijnen en raambekleding kunnen duur zijn. Je wilt je huis aan potentiële kopers presenteren op een manier die hen laat zien dat het instapklaar is. Als je een koper een kamer binnen laat lopen en dat warme, donzige gevoel laat voelen, zal dat een heel eind helpen om de verkoop van je huis veilig te stellen. Bij het kiezen tussen twee huizen die nek aan nek staan, kiezen kopers meestal het huis dat hen van binnen een goed gevoel geeft. Over het algemeen vereisen die huizen niet veel verbouwingen die zowel tijd als geld zouden kosten.

 

https://www.raamdecoratie.com

Gerelateerde artikelen

Ruim assortiment goedkope ondervloer laminaat

Vormvaste houten gevelbekleding met een lange levensduur

Geluidsoverlast voorkomen bij een laminaat vloer