Nieuwesoorten
Image default
Woning en Tuin

Zonwering bestellen: dit moet je weten over de bediening

Of je nu een uitvalscherm wilt kopen of screens, als je buitenzonwering gaat uitkiezen dan moet je bepalen hoe je deze wilt bedienen. De opties zijn in veel gevallen hetzelfde, maar hebben wel een grote invloed op de prijs en de gebruikersvriendelijkheid. Zonwering bestellen, doe je het beste door informatie in te winnen van een specialist zoals Sunmaster, maar je kunt al veel informatie vinden door van tevoren de verschillende opties te onderzoeken. Hier lees je meer over de bediening van buitenzonwering.

Elektrisch of handmatig?

De eerste keuze die je maakt als je een uitvalscherm gaat kopen, is of je een elektrische- of handmatige bediening wilt. Kies je voor handmatig, dan wordt dat vaak gedaan met een hendel aan de muur. Kies je voor elektrisch, dan zijn er verschillende opties.

  • Een knop: de meest simpele optie is een knop aan de muur. Het bedienen is dan erg gemakkelijk en minder inspannend dan een hendel. Je drukt op de knop en het scherm gaat open of dicht.
  • Een afstandsbediening: voor wat meer gebruikersgemak, kies je voor zonwering met een afstandsbediening. Je kunt je schermen of screens dan openen en dicht doen vanaf je bank of je bed. Je hoeft er niet elke keer voor naar de muur te lopen.
  • Een mobiele app: wil je zonwering bestellen die je ook op afstand kunt bedienen, zelfs als je niet thuis bent, dan kan dat ook met een mobiele app op je tablet of telefoon. Je kunt je screens dan al dicht doen voordat je thuis bent en een koel huis binnenstappen.

Ontdek ook zonwering met klimaatsensor

Een laatste optie die je hebt, is om een screen of uitvalscherm te kopen met een klimaatsensor. Deze gaan automatisch open als het zonnig is en weer dicht als het weer betrekt. In Nederland kan zon en regen elkaar snel afwisselen en dan is deze optie bijzonder handig. Daarnaast weet je altijd zeker dat je klimaat binnen optimaal is. Welke zonwering wil jij gaan bestellen?

 

Gerelateerde artikelen

Hoe raamdecoratie de waarde van je huis kan verhogen

Schakel de hovenier uit regio Linne in voor een onderhoudsbeurt van uw tuin

Spuitsneeuw kopen voor het eenvoudig creëren van de mooiste wintereffecten