Nieuwesoorten
Image default
Tuin en buitenleven

4 weetjes over de elektrische fiets

 

Wist je dat….

De motor op verschillende manieren op een fiets geplaatst kan worden, de manier waarop je de accu oplaadt de kwaliteit van de levensduur van jouw elektrische fiets bepaalt, er verschillende types elektrische fietsen bestaan en het allerleukst: dat je veel elektrische fietsen in termijnen kan betalen!

Verschillende manieren waarop de motor van je elektrische fiets geplaatst kan worden

Wat heel bijzonder aan elektrische fietsen is, dat de motor op je fiets op verschillende manieren geplaatst kan worden. Vandaar dat er verschillende benamingen zijn van de motoren op elektrische fietsen. Heb je weleens gehoord van een voorwielmotor, middenmotor, of achterwielmotor? Deze motoren zeggen al wat over de plaatsing van de motor op de elektrische fiets. 

Bij een middenmotor is de motor bij de trapas bevestigd. Dit heeft een goede gewichtsverdeling. Een elektrische fiets met een goede gewichtsverdeling is handiger te hanteren. Een fiets met een middenmotor fietst niet zwaar en er kan een naafversnelling op. Een middenmotor heeft een ingebouwde sensor, ook is deze gemakkelijker bij rotsachtige gebieden. 

Elektrische fietsen met een voorwielmotor zijn goedkoper, steviger en simpeler. Een fiets met voorwielmotor kan verschillende versnellingssystemen hebben. De versnelling voel je gelijk wanneer je fietst. Een voorwielmotor trekt je als het ware. Het voorwiel kan wel sneller in een bocht wegglijden waardoor er incidenten kunnen ontstaan. De voorband is ook moeilijker te wisselen. 

Achterwielmotoren zorgen voor een stille rit. Achterwielmotoren slijten minder dan middenmotoren.

Beste manier om de accu van je motor op te laden

De manier hoe je met de accu omgaat bepaalt een heleboel. Het is belangrijk dat je de elektrische fiets accu op kamertemperatuur oplaadt. Dus niet onder de 10 of boven de 30 graden. Dit is namelijk het meest effectief en het gezondst voor de accu. Een uitneembare accu is ook gunstiger, zodat je deze in de winter weer mee naar binnen kan meenemen om op te laden.

Verschillende types elektrische fietsen

Er bestaan een heleboel verschillende soorten elektrische fietsen. Voor elke levensstijl is er een elektrische fiets die er perfect bij past. Denk maar aan een elektrische mountainbike, elektrische racefiets, elektrische stadsfiets, elektrische vouwfiets, elektrische bakfiets, elektrische fiets en aan een elektrische transportfiets. Elke fiets bestaat in een elektrische uitvoering!

Termijnen!

Wil je heel graag een elektrische fiets aanschaffen, maar kan je het niet permitteren door je budget? Dit is zeer begrijpelijk. Daarom zijn er erg veel online shops waar je elektrische fietsen in termijnen kan betalen! Zo kan iedereen toch wel een elektrische fiets aanschaffen!