Nieuwesoorten
Image default
Tuin en buitenleven

Hovenier vacature

Wil jij aan het werk als hovenier? Misschien ben je net klaar met je opleiding en wil jij aan de slag op de arbeidsmarkt. Dan kun je solliciteren op een hovenier vacature. Wij hebben verschillende aantrekkelijke vacatures op onze website. Er kunnen ook andere redenen zijn om op een hovenier vacature te solliciteren. Wellicht ben je niet meer tevreden met je huidige baan.

 

Het werk als hovenier is hartstikke leuk. Je bent altijd lekker in de buitenlucht aan het werk. Tegelijkertijd is het werk zeer afwisselend en je bent veel in beweging. Het is dus ook nog eens goed voor de gezondheid. De concurrentie is dan ook groot als het gaat om een hovenier vacature. Daarom is het belangrijk om jezelf te onderscheiden van de rest. In dit stuk geven wij enkele belangrijke sollicitatietips. Wanneer je deze tips in acht neemt, heb je meer kans op die felbegeerde baan als hovenier.

 

Een prikkelende sollicitatiebrief schrijven

Het is van belang om jezelf te onderscheiden van de andere sollicitanten. Gelukkig zijn er verschillende mogelijkheden om dit te doen. Veel sollicitanten gebruiken een standaard sollicitatiebrief. Enerzijds is dit logisch te noemen, aangezien het best veel werk is om steeds weer een nieuwe brief te schrijven. Anderzijds reduceer je daarmee wel de kans om uitgenodigd te worden voor een gesprek. Een goede recruiter heeft dit namelijk snel door. Daarom raden wij aan om een prikkelende sollicitatiebrief te schrijven. Je moet vooral aandacht aan de eerste alinea’s besteden. Op basis van deze alinea’s besluit een recruiter om al dan niet verder te lezen.

 

Lever een goede cv

Tegelijkertijd is het ook van belang om er een goede cv bij te leveren. Veel sollicitanten denken dat een cv zeer uitgebreid moet zijn. Ze vermelden alle werkervaring en andere details. Het is echter aan te raden om je cv zo compact mogelijk op te stellen. Benoem in het cv enkel de relevante werkervaring die van belang is voor de functie. Daarnaast moet je uiteraard een goede foto bijleveren. Dankzij die foto ben je geen nummertje meer, maar krijg je als sollicitant een gezicht.

 

Wees authentiek tijdens het gesprek

Heb je de bovenstaande tips in acht genomen? Dan is er een grote kans dat je vroeg of laat een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek ontvangt. Op basis van dit gesprek beslissen ze vaak of je de baan krijgt. Een goede voorbereiding is aan te raden, zodat je tijdens het gesprek niet met de mond vol tanden staat. Tegelijkertijd is het ook van belang om authentiek te blijven. Benoem je positieve punten, maar wees ook niet bang om wat zwakke plekken van jezelf te laten zien.