Nieuwesoorten
Image default
Energie

Een perilex stopcontact aansluiten met behulp van elektriciens

Een enkelfasig elektriciteitssysteem is de meest voorkomende elektrische stroom die in woonhuizen wordt gebruikt. Toch mag je andere types gebruiken, zoals een driefasig elektriciteitssysteem om een ​​constantere en krachtigere elektriciteitsvoorziening te krijgen. In dit geval moet u verschillende aanpassingen maken, waaronder perilex aansluiten. Als je eenmaal aan alle eisen hebt voldaan, kun je zorgeloos hoogspanningsapparaten of zelfs grote machines aansluiten op je huis. Deze aanpassingen zijn complex, dus u moet gekwalificeerde elektriciens bellen om dit project uit te voeren. Ze begrijpen alles wat te maken heeft met een driefasige stroomconnector en weten hoe ze die aanpassingen op een professionele manier kunnen uitvoeren.

Perilex-contactdoos en -stekker – de basis

In Nederland en enkele andere landen komt Perilex vrij veel voor. U bent ongeveer € 80 per uur kwijt om professionele elektriciens in te huren voor het installeren van Perilex-stekkers en stopcontacten. Hoewel deze verbinding meestal wordt gebruikt in kleine bedrijven, kunt u deze ook voor thuis gebruiken. Volgens de wetten is het niet goedgekeurd voor gebruik buitenshuis zoals op bouwplaatsen of in de industrie. Het goede nieuws is dat u de stekker van uw apparaten kunt vervangen door stekkers met verschillende nominale waarden. De enige overweging is de minimale stroomsterkte die u kunt aansluiten of installeren. De stekker is het kabeluiteinde met meerdere pinnen erin terwijl het stopcontact de verbinding is waardoor je de stekker erin kunt steken. U kunt met uw elektricien overleggen over de meest geschikte Perilex stopcontacten die bij uw huis passen. Het hangt meestal af van de stekkers van de apparaten die u gebruikt. De drie meest voorkomende maten voor zowel driefasige stopcontacten als stekkers zijn 10 Ampère, 20 Ampère en 32 ampère. Deze cijfers verwijzen naar de maximale ampère waarvoor de stekker in rekening wordt gebracht. Wat betreft de pinnen, je kunt 4 of 5 pinnen kiezen.

Meer over Perilex Stopcontact en Stekker

Hulp van professionele elektriciens is heel belangrijk als het gaat om het installeren van Perilex-contactdoos. Ze geven je zelfs belangrijke kennis over draaistroomtoestellen en -machines. U kunt bijvoorbeeld grotere stekkers plaatsen dan de trekkracht van de toestellen. In sommige gevallen hebben uw apparaten of machines mogelijk een nulleider nodig. U moet dus voor die apparaten 5-polige stekkers gebruiken in plaats van 4-polige stekkers. Heb geen zorgen. Uw elektriciens helpen u met alles.

Online elektriciens inhuren

De installatie van een Perilex-aansluiting is ingewikkeld en moet daarom door gekwalificeerde elektriciens worden uitgevoerd. U hoeft alleen met hen te praten over het huidige stroomsysteem van uw huis, apparaten die u op het systeem wilt aansluiten en het projectbudget. Als jullie beiden een deal hebben gesloten, wordt deze elektrische klus direct uitgevoerd.