Nieuwesoorten
Image default
Huishoudelijk

Hoe ontwerp je het beste een cinewall?

Een cinewall is een prachtige en stijlvolle toevoeging aan de woonkamer, en ook in de slaapkamer kan dit een aanwinst zijn. De keuze in het ontwerp van een dergelijke cinewall is gigantisch en de meeste mensen ontwerpen er zelf een. Je kan dit doen met de hulp van een specialist, of je kunt zelf een hele bouwtekening maken. Dit laatste klinkt niet makkelijk, maar iedereen kan dit doen. Lees verder om erachter te komen hoe je het beste zelf een cinewall ontwerpt.

De juiste bouwtekening

Het begint natuurlijk met een bouwtekening. Je hoeft deze niet helemaal zelf te maken, want er zijn er veel beschikbaar op het internet. Als je er een van het internet afhaalt, let er dan op dat je een professionele bouwtekening aanschaft. Er zijn veel bouwtekeningen te vinden, en sommige hebben fouten of zijn enkel toepasbaar in één specifieke ruimte. Een bouwtekening moet je natuurlijk altijd aanpassen op jouw wensen en jouw huis. Zo moet je goed de afmetingen opmeten en nadenken over hoe je jouw cinewall eruit wilt hebben zien. Denk bijvoorbeeld na over de spullen die je op je cinewall wilt plaatsen, zoals fotolijsten, kunstwerken en planten. Hiervoor kan je het beste inspiratie opdoen door naar cinewalls van andere mensen te kijken.

Het materiaal van de cinewall

Het skelet van de cinewall is waarschijnlijk het eerste waar je aan moet denken. Deze bestaat veelal uit hout. Je kunt dit kopen bij bouwmarkten en deze kunnen zelfs het hout precies op maat snijden voor je. Het scheelt veel werk en mogelijke foutjes wanneer je het hout voor het skelet gewoon op maat laat snijden door de bouwmarkt. Je weet dan in ieder geval zeker dan je cinewall een strakke uitstraling krijgt. Je kunt er ook voor kiezen om het geraamte te maken van een metaalsoort. Vervolgens kun je de cinewall afwerken met behang, hout of door de stucen. 

Bouwen maar!

Als je al je materialen verzameld hebt, kun je beginnen met bouwen. Zorg er altijd voor dat het gereedschap dat je nodig hebt voor handen is. Je kunt het beste beginnen met bouwen door allereerst de objecten als een televisie op de muur te tekenen. Vervolgens kun je het frame in elkaar zetten en goed tegen de muur plaatsen. Tot slot kan je de gaten vullen met bijvoorbeeld gipsplaten of hout.