Nieuwesoorten
Image default
Aanbiedingen

Ideeën voor de inrichting van een nieuw schoolplein!

Het schoolplein is een plek waar kinderen veel tijd doorbrengen. Voor schooltijd als ze te vroeg zijn, in de pauzes en na schooltijd als ze nog even met hun vriendjes en vriendinnetjes willen spelen. Dan zijn er nog de docenten die de klas af en toe belonen met een uurtje spelen midden op de dag. Kortom, genoeg momenten waarop de kinderen lekker buiten kunnen spelen. Dit is niet alleen leuk, maar doet hun concentratie over het algemeen ook goed. Bovendien worden sociale, fysieke, motorische en educatieve vaardigheden getraind. Reden genoeg om het schoolplein aantrekkelijk in te richten. 

Ontwikkeling stimuleren

Als je toch al een schoolplein hebt, waarom dan niet meteen een educatief karakter toevoegen? Denk bewust na welke speeltoestellen en buitenspellen goed op het schoolplein passen en tijdens de les kunnen worden gebruikt. Zo kan het buiten speelmoment ook heel eenvoudig midden op de dag worden ingepland. De frisse lucht bevordert de concentratie, terwijl de kinderen meteen wat leren. Moet jij het schoolplein inrichten? Vraag vooral de docenten welke onderdelen voor hen echt niet mogen ontbreken. Zij weten immers het beste welke dromen zij voor het buiten leren hebben. 

Roep professionele hulp in

Wanneer je de taak hebt gekregen om je met de inrichting van het nieuwe schoolplein bezig te houden, is dit niet zomaar iets. Het is niet een klusje dat je er naast je normale taken zo even bij doet. Er zit namelijk ontzettend veel kennis en wetenschap achter de optimale inrichting. Waarschijnlijk een stuk meer dan je zou denken. Roep daarom dus een professional in. Kun je dan helemaal niets zelf doen? Natuurlijk wel, maar het professionele bedrijf kan jullie keuzes beoordelen en advies geven voor een nog beter plan. Ook kunnen ze aanraden welke speeltoestellen in ieder geval aanwezig moeten zijn en een plattegrond voorstellen. Zo gebruiken jullie de beschikbare ruimte optimaal. 

Betrouwbare leverancier

Tot slot is het belangrijk om de speeltoestellen bij een betrouwbare leverancier te kopen. Dit betekent dat er veel aandacht voor de kwaliteit is en de toestellen verschillende certificaten vervullen. Let hierop om de veiligheid van de kinderen te kunnen waarborgen. Bovendien is het praktisch als de leverancier ruimte voor persoonlijke aanpassingen heeft, zodat de speeltoestellen thematisch perfect bij jullie school passen. Worden de toestellen ook nog eens gemonteerd? Dan is het al helemaal ideaal!

https://www.yalp.nl/