Nieuwesoorten
Image default
Aanbiedingen

Wat heb je nodig voor een goed georganiseerde borrel?

Een borrel organiseren lijkt misschien simpel, maar er komt meer bij kijken dan je denkt! Dat wil niet zeggen dat je het niet kunt, want met een paar handige tips kan iedereen een succesvol feestje opzetten. In deze blog leg ik je uit wat je nodig hebt voor een goed georganiseerde borrel, zodat je straks zelf aan de slag kunt gaan!

 

Het belang van planning

Een goed georganiseerde borrel begint bij een goede planning. Kijk welke datum en tijd het beste werken voor de meeste mensen en maak een uitnodiging. Hierbij is het belangrijk om rekening te houden met het aantal mensen dat je wilt uitnodigen en de grootte van je locatie. Zorg ervoor dat je ook genoeg hapjes en drankjes hebt ingeslagen, dat zorgt voor een geweldige catering!

 

Juiste sfeer

De sfeer is ook van groot belang voor een geslaagde borrel. Investeer in wat goede muziek, voldoende licht, en eventueel aankleding van de ruimte. Houd hierbij wel rekening met de setting. Voor een relaxte borrel in de tuin heb je natuurlijk andere decoratie nodig dan voor een chique cocktailparty binnen.

 

Perfecte hapjes

Bij een borrel zijn hapjes onmisbaar. Stel van tevoren een menu samen zodat je zeker weet dat er voor ieder wat wils is. Houd ook rekening met eventuele diëten of allergieën van je gasten en serveer voldoende vegetarische opties. Vergeet ook niet het serveren van het eten. Kleine servetjes en eventuele prikkers kunnen het gemakkelijk maken om hapjes te pakken.

 

Drankjes

Naast hapjes zijn drankjes ook erg belangrijk. Zorg voor de juiste drankjes, denk aan verschillende soorten bier, wijn, frisdrank etc. Maak ook een lekkere cocktail en serveer deze in een leuke glas. Vooral dingen zoals toevoeging van fruit of een parapluutje kunnen bijdragen aan de presentatie. Let op dat je ook genoeg glazen hebt ingeslagen!

 

Gastvrijheid

Last but not least, gastvrijheid! Zorg dat je gasten zich welkom en op hun gemak voelen. Neem de tijd om ze te verwelkomen en stel ze eventueel voor aan elkaar wanneer dat nodig is. Zorg dat ze zichzelf makkelijk een drankje kunnen inschenken en dat alles goed geregeld is. Een beetje extra zorg kan ervoor zorgen dat de borrel niet alleen gezellig wordt, maar dat het voor herhaling vatbaar is!

https://www.lumineux.nl/catering/