Nieuwesoorten
Image default
Eten en drinken

De gezondheidsvoordelen van honing

Bloemenhoning, ook wel bekend als nectarhoning, is een soort honing die wordt geproduceerd door bijen die nectar verzamelen uit verschillende bloemen. De smaak en textuur van bloemenhoning kan variëren, afhankelijk van de planten waaruit de bijen nectar verzamelen. 

Gezondheidsvoordelen 

Het is een populaire soort honing vanwege de diversiteit aan bloemen waaruit het wordt geproduceerd en de unieke smaken en aroma’s die het daardoor kan hebben. Bovendien bevat het veel gezondheidsvoordelen, waaronder:

  • Rijk aan antioxidanten: het bevat hoge niveaus van antioxidanten die kunnen helpen om vrije radicalen in het lichaam te bestrijden en de gezondheid te verbeteren.
  • Natuurlijke suikerbron: de honing bevat natuurlijke suikers, waaronder glucose en fructose, die een gezonder alternatief kunnen zijn voor bewerkte suikers.
  • Vermindert hoest en keelpijn: het kan helpen bij het verzachten van keelpijn en hoest, vanwege de ontstekingsremmende en antibacteriële eigenschappen.
  • Bevordert wondgenezing: vanwege de antibacteriële eigenschappen wordt deze honing vaak gebruikt voor wondbehandeling en kan het helpen bij het bevorderen van wondgenezing.

 De meest gezonde optie 

Rauwe honing, ook wel bekend als onbewerkte of niet-gefilterde honing, is een natuurlijke vorm van honing die rechtstreeks uit de bijenkorf komt en niet is verhit of gefilterd. In tegenstelling tot bewerkte honing, die meestal wordt gepasteuriseerd en gefilterd om de textuur te veranderen en eventuele onzuiverheden te verwijderen, behoudt rauwe honing zijn natuurlijke textuur, smaak en voedingsstoffen. 

Als je wilt kiezen voor de meest gezonde optie, is de rauwe variant dus zeker aan te raden. Let op: het kan variëren in kleur, smaak en textuur, afhankelijk van de planten en bloemen waaruit de bijen nectar verzamelen. Het kan een troebele, dikkere consistentie hebben en kan ook kleine stukjes bijenwas of andere onzuiverheden bevatten.

https://www.honingonline.nl/