Nieuwesoorten
Image default
Marketing

Wat is Google EAT en waarom moeten we erop letten?

Als je een website hebt of schrijft voor een blog, dan heb je waarschijnlijk wel eens gehoord van de Google EAT-update. Maar wat is Google EAT en waarom moeten we erop letten? In deze blogpost zullen we de betekenis en de drie pijlers van de Google EAT-update bespreken. Daarnaast zullen we je vertellen waarom wij denken dat het belangrijk is dat je hierin investeert. En last but not least, we zullen enkele veelgestelde vragen over Google EAT-updates beantwoorden.

Google EAT is een afkorting die staat voor Expertise, Authoritativeness en Trustworthiness (deskundigheid, autoriteit en betrouwbaarheid). Het is een update die Google heeft geïmplementeerd om de kwaliteit van zoekresultaten te verbeteren. Het doel is om de gebruiker de meest relevante en betrouwbare informatie te bieden.

De drie pijlers van een Google EAT-update zijn:

Deskundigheid, autoriteit en betrouwbaarheid. Het gaat erom dat de inhoud van een website wordt geschreven door experts op het gebied. Dit kan worden bereikt door het opnemen van bewijs van de vaardigheden en ervaring van de auteur, zoals hun academische achtergrond, referenties en eerdere publicaties. Om de autoriteit van een website verder te vergroten, moet de inhoud van hoge kwaliteit zijn en moeten er links worden opgenomen van andere websites met een hoge autoriteit in hetzelfde vakgebied.

Betrouwbaarheid is ook een belangrijk aspect van Google EAT. Dit gaat over de betrouwbaarheid van de informatie op een website. Websites moeten bronnen citeren, feitelijke informatie verstrekken en zich niet bezighouden met misleidende informatie. Door betrouwbare informatie te verstrekken en verschillende meningen te geven over een onderwerp, vergroot je de betrouwbaarheid van je website en maak je het waarschijnlijker dat mensen terugkomen naar jouw site.

Waarom is investeren in EAT belangrijk?

Het is belangrijk om te investeren in Google EAT, omdat dit je kan helpen hogerop te komen in de zoekresultaten en meer verkeer naar je website te krijgen. Hogere posities in de zoekresultaten zorgen voor meer online zichtbaarheid, wat weer leidt tot meer bezoekers. Als je erin slaagt om het vertrouwen van Google en je bezoekers te winnen, dan zul je worden beloond met hogere posities in de zoekresultaten.

In het kort

Google EAT gaat over drie belangrijke pijlers: deskundigheid, autoriteit en betrouwbaarheid. Door te investeren in deze drie pijlers kunnen websites hogerop komen in de zoekresultaten en meer verkeer naar de website krijgen. Het is belangrijk om deze aspecten te begrijpen, omdat ze een impact hebben op de ranking in de zoekresultaten.

Veelgestelde vragen over Google EAT-updates:

1. Wie is verantwoordelijk voor EAT-updates? Google is verantwoordelijk voor EAT-updates en implementeert deze om de kwaliteit van zoekresultaten te verbeteren.

2. Moet ik mij zorgen maken over EAT als ik geen commerciële website heb? Ja, ook als je geen commerciële website hebt, is het belangrijk om te begrijpen wat Google EAT is en hoe het werkt, omdat het een impact kan hebben op je ranking in de zoekresultaten.

3. Hoe kan ik mijn website optimaliseren voor Google EAT? Zorg ervoor dat je inhoud van hoge kwaliteit hebt die gemaakt is door experts op het gebied. Voeg links toe naar andere websites van hoge kwaliteit en zorg voor een goede bronvermelding.

4. Hoe lang duurt het voordat ik resultaten zie na het implementeren van EAT-optimalisatie op mijn website? Het kan enige tijd duren voordat je resultaten ziet na het optimaliseren van je website op het gebied van EAT, het kan wel enkele maanden duren voordat de resultaten zichtbaar zijn.

Conclusie:

Google EAT is een belangrijke factor voor de ranking van je website in de zoekresultaten. Het gaat om deskundigheid, autoriteit en betrouwbaarheid en door te investeren in deze drie aspecten kun je hogerop komen in de zoekresultaten. Het is belangrijk om te begrijpen wat Google EAT inhoudt en hoe het werkt, omdat het een impact kan hebben op de online zichtbaarheid van je website. We hopen dat deze blogpost je heeft geholpen om een beter begrip te krijgen van Google EAT en hoe het werkt.