Nieuwesoorten
Image default
Marketing

Een bedrijf dat samenwerkt met een SEO specialist wint in Google

SEO-specialisten en bloggers zeggen dat korte URL’s beter scoren in Google. Wij denken dat het een kwestie van gebruikerservaring is. Dit betekent natuurlijk niet dat een URL van 20 woorden in orde is.

4. 4. Multimedia
Wilt u uw bezoekers betrekken? Gebruik dan afbeeldingen, infographics, grafieken en video’s. Ze leiden tot lagere bounce rates en een hogere betrokkenheid. Sommige dingen moeten op de goede ouderwetse manier geschreven worden, maar multimedia is een must.

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Ralf van Veen, SEO specialist.

Videostreaming is een van de heetste marketingtrends van de laatste jaren. Bovendien motiveren ze mensen om uw content leuk te vinden, te delen of te becommentariëren.

Snelle tips voor multimedia:

Optimaliseer afbeeldingen door gebruik te maken van relevante bestandsnamen (how-to-bake-pizza.jpg), wijzig beeldattributen en bestandsgrootte.
Integreer interactieve multimedia zoals video’s of grafieken.
Vergeet niet om transcripten op te nemen, zodat u geen belangrijke trefwoorden verliest (zoekmachinecrawlers kunnen de video niet “lezen”).
5. 5. Uitgaande en interne links
Het gebruik van uitgaande links geeft een relevant signaal van uw onderwerp aan Google. Zorg ervoor dat u een koppeling maakt naar relevante en gezaghebbende bronnen.

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Ralf van Veen, SEO specialist.

Interne links zijn een perfecte manier om uw andere artikelen of website-onderdelen te promoten. Het maakt het gemakkelijker om ze te bezoeken en leidt tot een grotere betrokkenheid. Interne links helpen Google-bots ook om de structuur van de website te begrijpen.

Snelle tips voor uitgaande en interne links:

Uitgaande links kunnen uw ranking niet direct verbeteren, maar toch is het zeer aan te raden om ze te gebruiken.
Gebruik tot 2-3 interne links, afhankelijk van de lengte van de inhoud.
Zoekmachine crawlers scannen deze links, dus probeer niet vals te spelen en kijk uit voor gebroken links.
Volg het onderwerp cluster model voor interne links.
Een van de beste manieren om uw inhoud te koppelen is door het onderwerp cluster model te volgen.
6. 6. Laat mensen zich engageren
Grote inhoud deelt zichzelf. Ja, misschien wel in het verleden. Mensen zijn tegenwoordig lui, dus de share buttons moeten altijd op je website staan. Volgens BuzzSumo is het sociaal delen sinds 2015 met de helft gedaald.

Overweeg naast Facebook, Twitter of LinkedIn ook specifieke en thematische sociale netwerken toe te voegen, zoals Reddit, Pinterest en vele andere.

Technische SEO-checklist op de pagina SEO
We kunnen technische SEO classificeren als onderdeel van de on-page SEO die zich bezighoudt met meer technische zaken. Het vereist meestal ten minste enige ontwikkelingsvaardigheden of een webontwikkelaar. Maar wees niet te bang, er zijn veel dingen die je gemakkelijk kunt doen in WordPress šŸ˜Ž.

Dit zijn de belangrijkste technische SEO-factoren waarop u zich moet concentreren:

1. Zoekconsole
Het opzetten van de Google Search Console (Webmaster-tools) is een van de SEO-basics. Het helpt u om de aanwezigheid en prestaties van uw site in Google Search te monitoren en te onderhouden.

De Zoek Console helpt u bij het analyseren van uw zoekwoord rankings, CTR’s, mogelijke Google sancties en vele andere nuttige gegevens voor technische SEO.

Andere kenmerken zijn onder andere de mobiele bruikbaarheid van de inhoud, het kiezen van wat u wilt worden geïndexeerd en wat niet, sitefouten, gestructureerde gegevensfouten en links.

Snelle tips:

Elke eigenschap (website) moet worden geverifieerd om gebruik te kunnen maken van zoekconsole functies.
Verbind zoekconsole met Google Analytics.
Hoe kunt u uw eigendom (website) in de zoekconsole controleren?
2. 2. Snelheid van de website
De snelheid van de website is een van de rangschikkingsfactoren, dus je moet er altijd naar streven om het te verbeteren. Het is bekend dat 50% van de webgebruikers verwacht dat een site in 2 seconden of minder wordt geladen. Als de site niet binnen 3 seconden wordt geladen, zullen ze vertrekken.

Snelle tips:

Test de snelheid in PageSpeed Insights.
Optimaliseer afbeeldingen, schakel GZIP-compressie, HTML-compressie, JS en CSS-minificatie in en probeer de reactietijd van de server te verkorten.
Kwalitatieve webhosting speelt een grote rol in de snelheid van de website, dus zorg ervoor dat u een betrouwbare provider kiest.
Het testen van de site snelheid van uw website
3. 3. Mobiele optimalisatie
Mobiele optimalisatie is een must. De wereld verschuift van desktop naar mobiel. In feite zal het runnen van een website die niet geoptimaliseerd is voor mobiele telefonie een negatieve invloed hebben op uw rangschikking.

Google is in maart 2018 begonnen met de uitrol van de eerste mobiele indexering. De mobile-first indexering betekent dat Google de mobiele versie van uw website zal gebruiken voor het indexeren en rangschikken van uw website.

Snelle tips:

Test de responsiviteit van uw website in de Mobile-Friendly Test.
Volg uw trefwoordposities in de mobiele zoekresultaten.
Zorg ervoor dat de mobiele versie van uw website werkt als een charme.
U kunt ook de AMP (Accelerated Mobile Pages) overwegen. Het is een HTML-code uitgebreid met aangepaste eigenschappen die het mogelijk maken om statische content sneller te renderen. In 2017 was het een van de belangrijkste projecten van Google op het gebied van mobiel zoeken. We zullen zien of hier een toekomst voor is.

4. 4. Sitemap
Een sitemap helpt zoekmachines om uw inhoud te crawlen. Het is een bestand waarin alle secties van de website zijn opgenomen. Het is goed om een sitemap te hebben als je een grote website met een ingewikkelde structuur hebt of als je gebruik maakt van rich media content.

Waar u rekening mee moet houden bij het maken van een sitemap
Het hebben van een sitemap betekent niet dat uw positie in de ranglijst zal verbeteren. Volgens Google is het een voordeel, maar u zult nooit gestraft worden voor het niet hebben van een sitemap.

Snelle tips:

Niet alle websites hebben een sitemap nodig.
Er zijn meer

https://ralfvanveen.com