Nieuwesoorten
Image default
Aanbiedingen

Welk type waterbehandeling kies ik voor mijn zwembad?

Welk type waterbehandeling kies ik voor mijn zwembad?

Zwembadwater heeft een filterinstallatie voor het schoonhouden van het zwembadwater, maar heeft ook een waterbehandeling nodig voor een goede kwaliteit van het zwembadwater. Als er geen waterbehandeling toegepast wordt kunnen bacteriën hun gang gaan en zal er algvorming optreden.

Handmatig doseren U kunt ervoor kiezen om handmatig uw waterkwaliteit onder controle te houden. Dit doet u door het handmatig toevoegen van chemicaliën, bijvoorbeeld chloortabletten, en de kwaliteit van het water te meten met een testset. Deze meet de chloor en pH waarde. Het is in de praktijk bewezen dat het handmatig bijhouden van het zwembadwater een aardige klus kan zijn, waardoor men snel de keuze maakt voor een automatisch systeem.

Automatische chloor en pH regeling Dit systeem is nog steeds de meest gebruikte manier van waterbehandeling. Water uit het zwembad wordt langs het meetblok gepompt waar twee elektrodes de Rx en pH waarde meten. Indien de waarde niet juist is zal er automatisch zwavelzuur en/of chloor aan het zwembadwater toegevoegd worden. U heeft bij deze manier geen omkijken naar de kwaliteit van uw zwembadwater. U moet er alleen voor zorgen dat de jerrycans met chemicaliën gevuld zijn.

Automatische zoutelektrolyse Bij zoutelektrolyse wordt i.p.v. chloor zout toegevoegd aan het zwembadwater. Door middel van het elektrolyseapparaat wordt het zout gesplist in natrium en chloor. Het chloordeel zorgt voor de desinfectie. Wanneer het chloor uitgewerkt is wordt het in de elektrolyse-cel weer omgezet naar zout, waardoor de hele cyclus zich weer kan gaan herhalen. Hierdoor hoef je slechts eenmalig in het seizoen zout aan het zwembad toe te voegen.

Automatische hydrolyse Bij het hydrolyse systeem wordt er net zoals bij zoutelektrolyse een splitsing gemaakt. Water wordt gesplitst in H en O, waterstof en zuurstof. Zo ontstaan diverse zuurstofverbindingen die elektronen verliezen. De belangrijkste is hierbij de OH-radicaal. Deze zorgt binnen enkele seconden voor desinfectie. Er dient ook 1 gram zout per liter water toegevoegd te worden voor het aanmaken van een kleine hoeveelheid chloor, net zoals bij zoutelektrolyse.

 

https://www.amarque.nl/