Nieuwesoorten
Image default
Woningen

De verkoopmakelaar in Utrecht: haal het meeste uit jouw taxatie door deze onafhankelijke expert

Een belangrijk onderdeel van het kopen of verkopen van een huis, is het laten uitvoeren van een taxatie door een onafhankelijke verkoopmakelaar in Utrecht. Een woningtaxatie is een onafhankelijke, onbevooroordeelde beoordeling van de waarde van een woning. Een taxatie van jouw huis in Utrecht wordt uitgevoerd door een erkende of gecertificeerde professional en is meestal gebaseerd op vergelijkbare verkopen in de buurt en op de markt, evenals een visuele inspectie van de staat van het huis. Je kunt vertrouwen op Van Scherpenzeel Makelaars als je op zoek bent naar een onafhankelijke verkoopmakelaar in Utrecht. Een taxatie zal ervoor zorgen dat je jouw woning voor een eerlijke prijs op de markt brengt, wat direct zal zorgen dat de verkoop nog sneller en makkelijker zal zijn. Er zijn echter andere momenten waarop een taxatie nodig kan zijn of jouw geld kan besparen.

Wat is er in de omgeving van jouw huis te vinden?

Een verkoopmakelaar van Van Scherpenzeel Makelaars in Utrecht is gespecialiseerd in de huizenmarkt van Utrecht. Aangezien ze de markt zo goed kennen, weten ze exact wat van grote impact is op de waarde van huizen in deze stad. Zijn er nieuwe scholen, parken, snelwegen, winkels of andere openbare voorzieningen die zijn toegevoegd sinds je het huis hebt gekocht? Wijs deze aan tijdens de taxatie van jouw huis in Utrecht. Sommige elementen zijn zo nieuw dat ze misschien nog niet bekend zijn bij de verkoopmakelaar, terwijl ze van grote invloed kunnen zijn op de prijs.

Waar let de verkoopmakelaar in Utrecht op tijdens een taxatie?

De taxateurs van de bovengenoemde verkoopmakelaar zullen de tijd nemen om de buitenkant van jouw huis te beoordelen om er zeker van te zijn dat het structureel gezond is. Ze gaan op zoek naar tekenen van waterschade of andere problemen, zoals een schoorsteen die gebarsten is of van het huis af leunt, samen met een scheve veranda of trap die naar het huis leidt. De kwaliteit van het dak speelt ook een belangrijke rol bij de taxatie van jouw huis in Utrecht. Beschadigde daken brengen de plaag, lekken en andere problemen met zich mee, dus deze taxateur zal de kwaliteit van de dakbedekking van het huis beoordelen.