Nieuwesoorten
Image default
Home / Gardening

Maak je tuin zomerklaar!

De zomer zit er weer aan te komen, en dat betekent dat iedereen weer lekker naar buiten wil en in de tuin wil zitten. Na een strenge winter, kan het best zijn dat je tuin er niet meer zo op en top bij staat. Dit is natuurlijk heel logisch. Je plantjes hebben weinig zon gehad en hebben veel kou moeten doorstaan. In dit artikel lees je een aantal tips over hoe je je tuin weer helemaal klaar voor de zomer maakt. 

Als eerst is het een goed idee om even naar de Intratuin te rijden voor wat nieuwe plantjes. De kans is groot dat er een paar plantjes zijn die het weer niet hebben overleefd. Op deze manier kan je ze gelijk vervangen voor gezellige nieuwe plantjes. Hou wel rekening met wat voor plantjes je koopt en in wat voor omstandigheden ze het goed doen. Als je een plantje koopt dat veel zon nodig hebt, moet je hem natuurlijk niet op een schaduwplekje in je tuin zetten. Denk goed na over waar in je tuin je veel zon hebt, en waar je veel schaduw hebt en stel je planten hierop af. 

Voor het tweede idee heb je wat meer budget nodig, maar hoe leuk is het om een tuinhuisje in je tuin te zetten. Je kan er van alles mee doen. Je kan het gebruiken als opslag, maar je kan er ook echt een leuk plekje van maken. Je zou er zelfs een sauna in kunnen zetten. Als je er de ruimte voor hebt is het zeker weten iets om over na te denken. Zorg wel dat je het huisje goed behandeld met buitenbeits. Deze houtbeits zorgt ervoor dat je huisje zo lang mogelijk mooi blijft en dat hij door weer en wind blijft staan. Hang er een paar leuke gordijntjes op en leg een kleedje neer en je bent klaar! 

http://www.moosefarg.nl

Gerelateerde artikelen

Sterke luchtkussen enveloppen

Geschiedenis kappersvak

Tentamentraining voor statistiek – ik haalde een 7,5