Nieuwesoorten
Image default
Aanbiedingen

Feiten en fabels over wasdrogers

Wasdrogers zijn populaire apparaten en dat is natuurlijk niet voor niets. Toch zijn er ook nogal wat misverstanden over in omloop. Hieronder gaan we naar een aantal veelvoorkomende kijken, zodat jij ook makkelijk de beste wasdroger kunt selecteren!

Kleding slijt sneller in de wasdroger

Dit is een hardnekkige fabel waar wel wat inzit, maar uit elke wasdroger test blijkt dit ook mee te vallen. De wasmachine draait op de dezelfde toeren als een droger, daar zit het verschil dus niet. Wasgoed dat je wast onder de 60 graden kun je daarom beter niet te vaak in de droger doen als je de mogelijkheid hebt. Dit slijt namelijk inderdaad wel wat sneller. De rest kan prima in de droger, zeker handdoeken en beddengoed.

Buiten hangen is frisser en schoner

Dit klopt ook deels. Buiten de was drogen brengt zeker voordelen met zich mee en dit is er een van. Zonlicht doodt namelijk bacteriën en de wind houdt de kreuken uit de was. Aan de andere kant zorgt zonlicht er ook voor dat kleding vaal en gelig wordt. Afwisseling is daarom misschien wel de beste optie.

Elke wasdroger is voor iedereen geschikt

Dit is zeker niet waar. De capaciteit verschilt behoorlijk, waardoor een groot gezin beter een andere droger kan kopen dan een stel. Een volle trommel is namelijk het meest zuinig qua energie. Een te grote trommel aanschaffen is daarom geen slim idee.

Een wasdroger heeft geen onderhoud nodig

Dit klopt niet. Een wasdroger moet zo nu en dan wel degelijk even worden opgefrist. Maar het klopt wel dat je er niet veel werk aan hebt.

Een moderne droger droogt alles even snel

Dit is zeker niet waar. Wanneer je dunne, dikke en meerlaagse stoffen samen in de droger doet zullen ze niet hetzelfde drogen. Het is daarom het beste om dezelfde materialen bij elkaar te drogen, en dit niet door elkaar te halen. Ook bij moderne wasdrogers.

Al met al is een wasdroger een hele goede optie. Vooral wanneer je plek of zin hebt om alles zelf op te laten drogen binnen. 

 

 

https://www.gereedschap-expert.nl/