Nieuwesoorten
Image default
Home / Gardening

Studeren vanuit huis: voorkom lichamelijke klachten

 

Studeren vanuit huis: voorkom lichamelijke klachten

De manier waarop scholen onderwijs geven is door de pandemie enorm veranderd. Naast het feit dat de kwaliteit enorm achteruit is gegaan door de online lessen, hebben studenten ook op andere manieren last van onderwijs vanuit huis. Zo hebben een groot aantal studenten geen fysiek contact meer met elkaar. Daarnaast geven veel studenten aan dat zij thuis niet de ideale studeerruimte hebben om zowel colleges te volgen als geconcentreerd te studeren voor tentamens. Gelukkig is het erg eenvoudig om je studeerkamer om te toveren tot de perfecte studeerkamer.

 

Zit- én sta bureau

De hele dag aan het werk achter je bureau is voor iedereen ongezond. Student of niet. Lange tijd in dezelfde houding achter je bureau zitten heeft negatieve gevolgen voor onderrug, pols en nek. Die klachten hebben direct invloed op je concentratie. De beste manier om te voorkomen dat je lichamelijke klachten krijgt, is door een verstelbaar bureau aan te schaffen.

 

Bespaar geld

Een verstelbaar bureau is gunstig voor je houding. Dat komt doordat je zitten kan afwisselen met staan achter het bureau. Helaas is het voor de meeste studenten niet betaalbaar. Toch hoeft dat niet te betekenen dat je daardoor alleen maar achter de laptop zit. Een zit- en sta bureau is namelijk makkelijk zelf te maken.  Het enige wat je nodig hebt zijn een aantal planken of wat hout. Daarnaast is ook de aanschaf van wat snelbouwschroeven, balkdragers, hoekijzers en verf nodig. Uiteindelijk kom je nog steeds goedkoper uit dan wanneer je een zit-en sta bureau zelf koopt.

 

De pandemie heeft veel negatieve gevolgen gehad voor studenten. Er is nauwelijks fysiek contact onderling en lang niet iedereen heeft de luxe om in een goede studentenkamer colleges te volgen. De meeste studenten krijgen lichamelijke klachten omdat zij de hele dacht achter het bureau zitten. Als een zit- en sta bureau buiten het budget valt, dan is het aan te raden om er één zelf te maken. Koop wat snelbouwschroeven, balkdragersen verf in voor een lage prijs en ontwerp een perfect bureau!

 

https://www.bnvtools.nl/