Nieuwesoorten
Image default
Auto's en Motoren

Lexus CT kopen

Een Lexus CT kopen? Dat is een prima idee. Het is bovendien best een opvallende keuze als je een tweedehands auto gaat kopen. Een informatief autoblog zette je echter op het spoor van de Lexus CT. Het is als autoliefhebber of als iemand die op zoek is naar een occasion toch al de moeite waard om dergelijke autoblogs te raadplegen. Behalve leuke tips en achtergrondinformatie, wordt een tweedehands auto kopen veel gemakkelijker. Bovendien weet je waar je specifiek op moet letten als je een gebruikte auto gaat kopen.

Lexus CT is een opvallende verschijning op de Nederlandse wegen

De Lexus CT is een opvallende verschijning op de Nederlandse wegen. De hybride auto werd als een luxe hatchback geïntroduceerd en is sinds 2011 op de Nederlandse wegen te bewonderen. De Lexus CT wordt nog steeds geproduceerd overigens, en kreeg in 2014 een eerste facelift. Zo kreeg de auto een andere grille en kwam de Lexus CT meer in de lijn van de andere modellen van dit merk te liggen. Natuurlijk heeft de Lexus als onderdeel van Toyota veel Toyota elementen, denk in dat geval alleen maar eens aan de motor. Want de motor van de Lexus CT is gelijk aan die van de Toyota Auris en Prius. In 2015 kreeg de auto opnieuw een verfrissing en is het de auto die je nu nog ziet rijden.

Zeer veilige auto

De Lexus CT is in staat een variabele transmissie te gebruiken en je kunt kiezen uit de rij-instellingen Normaal, Sport, ECO en EV. Kies je voor EV, dan stoot je geen schadelijke gassen uit. Dan namelijk rijd je volledig op de elektromotor. Nog iets; de Lexus CT is een buitengewoon veilige auto en geldt als een van de meest veilige wagens in het segment. Zo beschikt de Lexus over bijvoorbeeld acht airbags en Vehicle Stability Control.