Nieuwesoorten
Image default
Home / Gardening

De nieuwe realiteit

Ons leven lijkt op het moment stil te liggen. Voor sommigen ligt het werk stil, voor de meeste heeft het een andere vorm gekregen. We moeten haast ons hele leven opnieuw inrichten, omdat onze gewoontes nu niet meer opgaan. We hebben veel meer vrije tijd, maar veel minder dingen die we kunnen doen om die vrije tijd te vullen. In eerste instantie verwachtten we dat we dit voor 1 maandje, hoogstens 2 moesten volhouden. Maar steeds meer deskundigen kondigen aan dat dit misschien wel jaren kan duren. Dit weten we natuurlijk niet zeker, maar het is wel goed dat we nu onze gewoontes goed aanpassen, zodat dit nieuwe normaal voor ons vol te houden is.

Want we kunnen elkaar bijna niet face to face zien. En dat is een groot probleem, want onze breinen functioneren het best op echte nabijheid van andere mensen waarvan we houden. We hebben sociale interactie nodig, van een gesprekje in de supermarkt tot een diep gesprek met je beste vriend. Gelukkig hebben we tegenwoordig apps, waardoor we toch met elkaar door kunnen praten. Maar dit werkt niet zo effectief als praten met elkaar in het echt.

Door de groeiende eenzaamheid zien we ook dat een app ontwikkelaar het in deze tijd veel drukker krijgt. Want er zijn steeds meer bedrijven die een COVID 19 gerelateerde app laten maken. Neem bijvoorbeeld de overheid, die een app wilt laten maken om de verspreiding in kaart te brengen. Of zorginstellingen die hun cliënten verder willen ondersteunen. Er zijn zelfs Chatbots gemaakt om je zorgen in deze zware tijd mee te delen.

Als dit inderdaad de nieuwe realiteit voor de aankomende paar jaar zal zijn, moet er dus heel wat moeten veranderen in hoe wij leven en hoe wij sociaal contact zoeken. Als sociaal contact dus minder effectief is, moeten we het misschien vaker doen om hetzelfde niveau van verbondenheid te voelen.

 

https://www.edit4u.nl/

Gerelateerde artikelen

Zomervakantie

Dak renovatie of dak reparatie

24/7 slotenmaker Naaldwijk inschakelen