Nieuwesoorten
Image default
Auto's en Motoren

Occasion kopen

Bij het kopen van een tweedehands auto is het belangrijk om rekening te houden met een aantal factoren .Ondanks dat de prijs een stuk lager ligt dan bij een nieuwe auto, blijft het kopen van een occasion een grote investering. Hier moet u op letten bij het kopen van een occasion:

Volg uw onderbuik gevoel

Is de prijs van de auto onwerkelijk laag of staat de Kilometerstand lager dan 1.000 km? Volg uw onderbuikgevoel.Controleer de prijs van auto’s met hetzelfde model en aantal kilometers om er achter te komen of de vraagprijs reëel is. Het kopen van een auto bij een andere particulier is vaak onbetrouwbaar met een te lage of te hoge prijs.

Controleer de officiële gegevens

Beschikt de verkoper een kentekenbewijs dat ook echt bij het voertuig behoort. Vraag de verkoper om meer informatie over de auto en het onderhoud ervan . Op deze manier komt u erachter of u een auto koopt van een eerlijk persoon. Als u uw auto gaat kopen bij occasion Harderwijk of andere eerlijke dealers zijn deze gegevens altijd van te voren gecontroleerd, maar een dubbelcheck is altijd handig.

De status van de auto

Controleer de auto van top tot teen. Onder de motorkap, de binnenkant, de kleur van het uitlaatgas en of u tijdens een proefrit rare geluiden hoort of niet.


Door je auto te kopen bij een ervaren occasion dealer zoals van de Bunte. Verkleint u de kans aanzienlijk op een verkeerde aankoop. De verkopers zijn ervaren en kunnen u voorzien van eerlijk advies. Daarnaast hebben zij de auto volledig gecontroleerd op problemen, en de papieren van de auto controleert. Zo wordt de aankoop van een occasion net zo makkelijk als het kopen van een nieuwe auto, maar dan een stuk goedkoper.