Nieuwesoorten
Image default
Home / Gardening

Verschillende soorten boxsprings

Er zijn veel verschillende soorten boxsprings. Het verschil van een boxspring zit hem vaak in de prijs, kwaliteit, materiaal en slaapcomfort. Slechte boxsprings kunnen rug-, schouder- en nekklachten veroorzaken. Dit komt doordat de matrassen niet de juiste ondersteuning bieden die het lichaam nodig heeft als je slaapt. De boxsprings in dit artikel zijn gerangschikt op prijs.

 

Laagste prijsklasse

De goedkoopste boxsprings hebben vaak geen comfort. Een basis kan bestaan uit een gestoffeerde houten plank, een soort pallet of ze maken gebruik van binnenvering. Deze boxsprings hebben misschien wel een fraai uiterlijk maar geven geen enkel comfort. Mensen met een gevoelige rug zullen hier veel last van krijgen. Ondanks de vele nadelen zijn dit beide de meest verkochte types boxspring van Nederland.

 

Gemiddelde prijsklasse

Een boxspring met een lattenvering is al een betere optie dan de goedkope opties. In combinatie met een goed matras biedt dit een comfortabel bed. Doordat de latten onafhankelijk van elkaar veren wordt de verschillende druk van het lichaam op elk punt anders opgevangen. Boxsprings uit deze prijsklasse bieden waar voor hun geld en zijn voor veel mensen goed genoeg.

 

Hoogste prijsklasse

Boxsprings uit het hoogste prijssegment kunnen vaak helemaal worden aangepast naar degene die erop slaapt. Hierdoor is het slaapcomfort uitzonderlijk hoog. De vering wordt aangepast op basis van uw lichaam. Door deze persoonlijke afstelling geeft de boxspring de juiste ondersteuning en correcties op de plaatsen waar het lichaam dit nodig heeft. Dit is absoluut de beste boxspring maar daar wordt ook een hoge prijs voor betaald. Voor mensen met een zwakke rug is dit wel aan te raden. De boxspring blijft aanpasbaar zodat het aangepast kan worden wanneer een groot verschil zit in lichaamsgewicht of bij nieuwe specifieke klachten. Met dank aan deze aanpasbaarheid slaap je altijd op het beste. Een nadeel is wel dat je nooit meer ergens zo goed slaapt zoals je thuis doet.