Nieuwesoorten
Image default
Zakelijk

Outplacement

Indien u ontslagen wordt of u moet noodgedwongen mensen ontslaan kan outplacement uitkomst bieden. Een outplacementbureau heeft veel ervaring met het herplaatsen van mensen onder moeilijke omstandigheden zoals een slechte arbeidsmarkt, ten tijde van een recessie of bij een arbeidsconflict.

Bij de meeste outplacementbureaus zult u van harte welkom zijn, of u nu werknemer of werkgever bent. Zo ook bij Outplacementbureau Werkcontact in Breda. Werkcontact is een bureau voor Loopbaanbegeleiding en Outplacement. Het bureau is sinds 2003 actief. Oorspronkelijk op het gebied van organisatie-ontwikkeling, in-company-trainingen en interim-management. Activiteiten die zich vanaf 2003 hebben toegespitst tot de huidige specialismen: Loopbaanbegeleiding, Outplacement, Burn-out begeleiding en Coaching.

Vanuit een zakelijke context in het voormalig Hoofdkantoor van bierbrouwer Oranjeboom in Breda doch met een grote persoonlijke betrokkenheid en met hart voor de mens richten zij zich, zowel voor bedrijven als voor particulieren, op vragen/problemen die mensen in hun levensloop en loopbaan tegenkomen.

In de routes die de coaches van Werkcontact aanbieden onderscheiden zij zich door een oorspronkelijke, creatieve en doelgerichte aanpak. Het zijn allemaal ontdekkingstochten, waarin de coaches van Werkcontact zich zelf zien als reisgidsen met een flinke hoeveelheid bagage. Op deze routes willen zij mensen laten ontdekken welk vuur in hen brandt, waar hun hart voor klopt en waar hun kracht en kwaliteiten liggen.

Wat heeft Werkcontact met Odysseus?

Odysseus was de Koning van Ithaca die een bijzondere rol speelde in de Trojaanse oorlog. Met zijn list van het houten paard van Troje konden de Grieken deze oorlog uiteindelijk in hun voordeel beslissen. Na een avontuurlijke tocht van 12 jaar met veel ontberingen (‘de Odyssee’) bereikte hij uiteindelijk zijn thuishaven Ithaca waar zijn vrouw Penelope en zoon Telemachos nog steeds op zijn terugkeer wachtten. De coaches van Werkcontact gebruiken de term veelvuldig omdat het belangrijkste werk van Werkcontact is om mensen te coachen bij hún Odyssee, hún ontdekkingstocht door leven en loopbaan en hen weer terug te brengen bij de plaats waar ze het liefste zouden willen zijn, bij de plaats waar hun hart ligt. Daarnaast staat Odysseus voor moed, doorzettingsvermogen, avonturen beleven, problemen als uitdaging zien en je eigen grenzen verleggen. Dat typeert de mensen die bij Werkcontact komen en de adviseurs die bij Werkcontact werken!

https://www.outplacementverzekering.nl