Nieuwesoorten
Image default
Home / Gardening

Muziek leren als kind

Om een kind een zo volledig geschoold mens te laten worden, kiezen veel ouders ervoor om hun kind op alle vlakken zo vroeg mogelijk te laten ontwikkelen. Het kind leert dan breder dan het op school leert. Op school leert het rekenen en taal. Thuis leert het kind dan nog een andere taal bijvoorbeeld. Misschien de taal van een van de ouders, of een taal die erg handig zal zijn in het verdere leven van het kind. Maar ook bijvoorbeeld een sport.  Sommige kinderen worden van sport naar sport gesleept, om erachter te komen waar de passie en het talent van het kind ligt. Van handbal tot streetdance, en van judo tot hockey. Zo leert het kind van alles van alle sporten. Van zelfverdediging en respect tot samenwerken en teamgevoel.

Maar sommige ouders gaan nog een stap verder en willen hun kind ook op muziekles online zetten. Want uit onderzoek is gebleken dat een kind dat muziek kan spelen, zich op een snellere en andere manier ontwikkelt dan leeftijdsgenoten die dat niet doen. Dit komt doordat je met muziek spelen een ander gedeelte van je intelligentie traint. Daarnaast zorgt het voor meer wereldkennis, maar ook voor praktische dingen. Zo verbetert de motoriek bijvoorbeeld van het spelen van een instrument en zorgt het ook voor een groter gevoel voor ritme.

Maar waarom zou je dan kiezen voor een online muziekschool? Met een online muziekschool kan jij samen met jouw kind zelf bepalen wanneer hij of zij gaat oefenen. Het geeft dus heel veel vrijheid. Daarnaast is het veel laagdrempelig; het kind zal een minder grote druk voelen zich snel te verbeteren en zal daarom met een grotere motivatie spelen, omdat hij of zij het echt voor zichzelf doet. Zo kan het kind uit zichzelf uit groeien tot de grootst maestro van deze tijd.

 

https://onlinedrumles.nl/