Nieuwesoorten
Image default
Aanbiedingen

Stormschade aan huis en tuin

Stormschade aan uw huis en tuin

Stormschade is een van de weinige vormen van schade waar u enigszins op kunt anticiperen. U kunt bijvoorbeeld de ramen en deuren tijdig sluiten zodat u stormschade kunt voorkomen of beperken. Toch heeft u niet alles in de hand. Wanneer het ontzettend hevig stormt, kan er al snel een boom omwaaien op uw huis of auto. Dát zijn dingen die u echt niet wil meemaken.

Maar dan, de storm is geweest, wat nu?

Wij raden u aan om even een rondje om het huis te lopen om te kijken of er geen schade buiten de woning is veroorzaakt door de storm. Mocht dit wel het geval zijn, dat kunt u kijken of u de schade zelf kunt herstellen of dat u de schade moet melden bij uw verzekering. Vaak wordt voor stormschade ook wel de opstalverzekering aangesproken. Bijvoorbeeld bij schade aan de dakpannen of de zonnepanelen.

Had u tuinmeubels in de tuin staan en hebben deze stormschade opgelopen? Deze schade kunt u verhalen op de inboedelverzkering. Overigens niet altijd, want soms zijn verzekeraars van mening dat u de tuinmeubels voor de storm binnen had kunnen zetten.

Wat niet gedekt is, is de stormschade die is ontstaan doordat u het raam open had laten staan. Dit noemt de verzekeraar nalatigheid.

De verzekering bellen bij stormschade

Wanneer u de verzekering belt, wordt u gevraagd om de schade te omschrijven. soms kan er aan de telefoon, of door middel van het sturen van foto’s over de mail, al een indicatie worden gegeven van uw te ontvangen vergoeding. Dit is niet altijd het geval. In die situaties komt er een schade-expert langs om de schade te bekijken. Deze schade-expert stelt hiervoor een rapport op en u krijgt te horen welke vergoeding u ontvangt. 

U bent het niet eens met de vergoeding?

U kunt het natuurlijk ook niet eens zijn met de expert van uw verzekering. Dit gebeurd zelfs regelmatig. De aangeboden vergoeding van van de verzekering is dan is volgens de gedupeerde niet voldoende. Dit kan verschillende redenen hebben. Het kan te maken hebben met afschrijving, waardoor het begrijpelijk is dat de stormschade niet volledig vergoed wordt. Er kan echter ook een verkeerde inschatting zijn gemaakt van de schade door de storm.

Om te onderzoeken waar er bij u van sprake is, is het verstandig om een onafhankelijke contra-expert in te schakelen. Hij beoordeeld de stormschade opnieuw en gaat vervolgens in gesprek met uw vezekeraar. Hier komt een juist en eerlijk schadebedrag uit voort.

Heeft u ook stormschade opgelopen, en bent u het niet eens met de aangeboden vergoeding? Schakel ons dan in: Schadeoplossing Nederland B.V. – de onafhankelijk expert bij stormschade. 

https://schadeoplossing.nl/stormschade