Nieuwesoorten
Image default
Gezondheid

Vijf handige tips om lekker relaxed te kunnen kamperen!

Een leuke vakantie beleven hoeft echt niet door een exotische zonvakantie in te plannen naar een ver oord als de Malediven of Hawaï. Lekker kamperen in eigen land, of over de grens in België, Duitsland of Frankrijk, is minstens zo avontuurlijk en gaaf. Maar wil je lekker relaxed kunnen kamperen, dan moet je wel de juiste spullen meenemen als je op reis gaat.

Wat mag er in de reisaccessoires van een moderne kampeerder echt niet ontbreken, zoals kwalitatief goede tenten, campingstoelen en slaapmatten? In dit blogartikel zetten we de belangrijkste aandachtspunten op een rijtje, om jezelf als kampeerder goed voor te bereiden!

 

1. Kies een geschikte locatie

Natuurlijk is, als je een kampeervakantie gaat organiseren, de eerste stap het vinden van een geschikte plek om enkele dagen of weken je tent op te slaan. Houd je van rust en natuur, kies dan voor een camping aan het strand, in een bosrijk gebied of op rustige plattelandslocatie. Wanneer je juist actie wilt, dan is bergachtig gebied (zoals de Ardennen) of een kampeerplek in de buurt van een grote stad of rivier een goede optie.

 

2. Neem de juiste spullen en benodigdheden mee

Een kampeervakantie is leuk, maar wordt nog leuke als je voldoende benodigdheden meeneemt die een relaxte vakantie garanderen. Kwalitatief goede tenten, campingstoelen en fijne slaapmatten zijn onmisbaar. Met name de nachtrust is belangrijk omdat je overdag fit wilt zijn voor een trektocht. Dus kies je als ervaren kampeerder voor de beste tenten en slaapmatten die er zijn.

Neem ook extra campingstoelen mee, zodat je met jouw partner, kinderen en/of met kennissen bij de tenten lekker kunt chillen. Naast campingstoelen, sterke tenten en comfortabele slaapmatten is het belangrijk om voldoende bestek, pannen en bekers mee te nemen. Want de maag wil ook wat!

Wil je een korte tijd kamperen of van locatie veranderen? Dan is de lichtgewicht tent de ideale optie.

 

3. Vergeet niet om geschikte kleding bij de hand te hebben

In de zomer kan het op een kampeertocht ’s nachts erg koud zijn. Terwijl het ook overdag maar afwachten is wat voor weer je krijgt. Zorg daarom voor voldoende warme en regenbestendige kleding. Een warme trui, een goede regenjas, voldoende lekker zittende ondergoed, boeken en sokken zijn onmisbaar. Net als sterke, stevige wandelschoenen

 

4. Identiteitspapieren en dergelijke

Verzekeringspapieren, identiteitskaarten en bijvoorbeeld ook medicamenten zijn belangrijke spullen om niet te vergeten. Dit geldt zeker als je in het buitenland gaat kamperen!

 

5. Accessoires voor je smartphone

De oplader van jouw smartphone is iets dat je zomaar vergeet. Natuurlijk kunnen echte kampeerders zonde smartphone. Maar het is wel fijn als je in onherbergzame gebieden altijd contact met anderen kunt opnemen, zeker als je alleen op avontuur gaat.