Nieuwesoorten
Image default
Beauty en verzorging

Ingrediënten wanneer u een vochtinbrengende crème koopt

Water is het eerste ingrediënt in veel vochtinbrengende crèmes omdat het hydrateert en helpt de actieve ingrediënten in de formule in balans te brengen. Dit is waarom: De meesten van ons hebben een droge huid op sommige delen van het lichaam, vaak op ons gezicht en onze handen. Wanneer water of een hydraterende olie als eerste ingrediënt wordt genoemd, betekent dit dat het een vitale rol speelt in je korean skincare huidverzorgingsroutine door hydratatie te bieden aan de schilferige zones. Maar alle moisturizers hebben water of een andere hydraterende factor (zoals een olie) nodig om goed te werken; als je een vette huid hebt, heb je waarschijnlijk niet veel water nodig omdat je huid zelf genoeg olie aanmaakt. Dat betekent niet dat je geen producten met water mag gebruiken-etherische oliën en fruitzuren van tea tree werken vaak beter als ze worden verdund met producten die water bevatten

Laat je niet in de war brengen door vochtinbrengers die geen water toevoegen! Er zijn een paar verschillende soorten vochtinbrengende ingrediënten: 1. Siropen die voor het grootste deel uit water bestaan en ook wat olie of verzachtende stoffen bevatten om het eindproduct goed op de huid te laten aanvoelen. 2. Emulsies, die naast water ook olie bevatten en enkele chemische “probleemoplossers” die ervoor zorgen dat olie en water zich vermengen zonder te scheiden. Dit resulteert in zowel hydratatie (water) als gladstrijking (olie). 3. Gels, vaak gemaakt van zeewierextract, sojaproteïnen of andere natuurlijke geleermiddelen, verdikt en gestabiliseerd met chemische geleermiddelen. Gels bevatten meestal ook enkele toegevoegde actieve ingrediënten.

De Tony Moly Chok Chok Green Tea Watery Cream is ontwikkeld voor mensen met een droge en vochtarme huid. Het eerste ingrediënt, gefermenteerde groene thee, zorgt ervoor dat de huid gehydrateerd en gekalmeerd blijft en heeft een antioxiderende werking om te helpen beschermen tegen vervuiling en UV-schade. De crème zit in een mooie licht mintgroene tube met een bruine bovenkant en een verzegeling die overeenkomt met de kleur van de crème zelf. Deze waterige crème ruikt heerlijk naar groene thee en citroen, maar is niet aanstootgevend of overheersend. Hij smeert soepel uit zonder resten achter te laten, wat ik waardeer omdat mijn huid soms vet kan zijn, afhankelijk van waar ik in mijn maandelijkse cyclus zit.