Nieuwesoorten
Image default
Woning en Tuin

Lekker in de schaduw met een schaduwdoek op maat

De zomers worden steeds warmer en zonniger en tijdens die periodes is het heerlijk als je buiten kunt zitten in de schaduw. Er zijn verschillende soorten zonwering voor buiten, maar een schaduwdoek op maat is dan misschien wel de meest sfeervolle optie. Dit doek hang je buiten strak op tussen gebouwen of palen, zodat het een schaduw werpt op je terras. Je krijgt het gevoel dat je in een tent zit of dat je op een boot zeilt. Een schaduwdoek op maat wordt uiteraard exact gemaakt zoals jij het wilt. En als je die bij Schaduwdoeken.nl bestelt, dan houdt deze zeker 90% van de uv-stralen voor je tegen.

Verschillende soorten schaduwdoeken

Bij deze specialist is het assortiment schaduwdoeken die je op maat kunt laten maken groot. Denk dan bijvoorbeeld aan de vorm van het doek. Je hebt de keuze uit driehoekig, vierkant of rechthoekig. Ongelijke zijden zorgen dan voor een extra speels effect. Ook de kleur is een punt om over na te denken. Houd je van wit, zwart, zandkleurig, groen of antraciet? Naast een schaduwdoek op maat heb je ook de mogelijkheid om een harmonicadoek op maat te bestellen of een schaduwdoek rolgordijn. Een harmonicadoek is in te schuiven, dus jij bepaalt zelf waar en wanneer je in de zon wilt zitten. Een schaduwdoek rolgordijn is ideaal bij balkons, pergola’s, tuinhuisjes en ook als privacyscherm.

De afmetingen en de montage

Ga je je schaduwdoek op maat zelf opmeten en ophangen? Dan is dat niet lastig. Iedereen kan dat, zolang er maar rekening gehouden wordt met een aantal zaken. Het is belangrijk dat het harmonicadoek of schaduwdoek strak hangt en dus niet gaat flappen in de wind. De doeken van Schaduwdoeken.nl zijn waterdicht, maar er moet wel een afschot aanwezig zijn voor een goede afwatering. En als laatste trek je 35 tot 40 centimeter van je afmetingen af voor het bevestigingsmateriaal.