Nieuwesoorten
Image default
Woning en Tuin

Welke tegels zijn onderhoudsvriendelijk?

Tegels zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit ons interieur. Tegels worden veelal toegepast voor de vloer en wand, maar kunnen ook goed worden toegepast in het plafond. Er zijn verschillende soorten tegels, zoals keramische tegels of betontegels. Betontegels zijn momenteel erg populair door de goede prijs-kwaliteit verhouding. Keramische tegels daarentegen zijn duurder in aanschaf, maar onderhoudsvriendelijker dan betontegels. Dit komt door de dichtheid van keramiek. Al het vuil blijft op de toplaag liggen, waardoor er geen vlekken in de tegel ontstaan. Af en toe schoonmaken hoort ook bij keramische tegels, maar minder vaak dan bij betontegels.

Onderhoud van tegels

Als je nieuwe tegels wilt aanschaffen is het belangrijk om na te denken over het onderhoud ervan. Wil je graag een onderhoudsvriendelijke tegel, dan is een keramische tegel de beste keuze. Betontegels zijn mooi, maar vragen wel wat meer onderhoud dan keramische tegels.

Keramische tegels kunnen in verschillende soorten en maten worden aangeschaft. Zo is er altijd wel een tegel die past bij jouw wensen en budget. Tegels inclusief legservice zijn erg populair, omdat je dan niet zelf hoeft te letten op de juiste afmetingen en het aanbrengen ervan. Vloertegels en wandtegels zijn te verkrijgen in verschillende soorten en maten. Kies voor een tegel die past bij de stijl van jouw huis.

Keramische tegels

Keramische tegels zijn onderhoudsvriendelijk en daarom de beste keuze als je nieuwe tegels wilt aanschaffen. Betontegels vragen wel wat meer onderhoud, dus als je minder tijd wilt spenderen aan het schoonmaken van je tegels, kies dan voor keramische tegels. Keramische tegels zijn te verkrijgen in verschillende soorten en maten, dus er is altijd wel een tegel die past bij jouw wensen en budget.

Keramische tegels worden veelal toegepast voor de vloer of wand, maar kunnen ook goed worden toegepast in het plafond. Er zijn verschillende soorten tegels, zoals glanzende of matte tegels.

Gerelateerde artikelen

Schakel de hovenier uit regio Linne in voor een onderhoudsbeurt van uw tuin

Dit interieurbouwbedrijf maakt prachtige kasten op maat voor uw pand in Noord-Holland

Dé referentie voor tuinonderhoud in Noord-Brabant