Nieuwesoorten
Image default
Auto's en Motoren

Wat is de beste autoverzekering voor jouw nieuwe auto?

Heb je recentelijk de koopovereenkomst voor een compleet nieuwe auto getekend? Dan is het wachten tot het moment dat je deze auto afgeleverd gaat krijgen. In veel gevallen duurt dit enkele maanden, aangezien de auto in de fabriek gemaakt moet worden en vervolgens naar ons land verscheept.

In deze tussentijd kun je echter prima voorbereidingen gaan treffen. Eén van de voorbereidingen die je sowieso moet gaan treffen, is het vergelijken van autoverzekeringen. Door autoverzekeringen te vergelijken, kun je uiteindelijk de beste autoverzekering afsluiten. Maar, wat is nou de beste autoverzekering voor jouw nieuwe auto? Met dit artikel word je op weg geholpen!

Kies altijd voor een WA volledig casco verzekering

Als je autoverzekeringen met elkaar gaat vergelijken, kom je al snel drie verschillende soorten verzekeringen tegen. Het gaat hierbij om de WA autoverzekering, de WA beperkt casco autoverzekering en de WA volledig casco autoverzekering. De WA autoverzekering is verplicht voor alle auto’s in ons land, terwijl de WA Volledig casco autoverzekering de meest uitgebreide is.

Indien je een compleet nieuwe auto wilt verzekeren, is het aan te raden om te kiezen voor de WA volledig casco autoverzekering. Deze verzekering is namelijk het meest uitgebreid en past daardoor het beste bij een nieuwe auto. Een nieuwe auto heeft vaak immers een behoorlijke waarde.

Bij een WA volledig casco autoverzekering geniet je dus van de meest uitgebreide dekking. Dit betekent dat je verzekerd bent voor schade aan anderen, voor schade door eigen toedoen, voor schade door vandalisme, voor schade door diefstal/inbraak, voor ruitschade en voor storm- en brandschade. Gezien de waarde van jouw compleet nieuwe auto is het dus zeer wenselijk dat je voor een WA volledig casco autoverzekering kiest.

Wat is de beste WA volledig casco autoverzekering?

Wil je direct op zoek naar de beste WA volledig casco autoverzekering op zoek gaan? Dan is het allereerst goed om te weten dat je uit tal van verzekeringsmaatschappijen kunt kiezen. Onder meer Inshared biedt een interessante WA volledig casco autoverzekering aan, maar dat geldt voor nog veel meer maatschappijen.

Om deze WA volledig casco autoverzekering te kunnen vinden, is het noodzakelijk om een goed vergelijk te maken. Let hierbij niet alleen op het prijskaartje van de verzekering, maar ook op de voorwaarden. Zo moet je bijvoorbeeld goed kijken naar eventuele uitzonderingen en naar de hoogte van jouw eigen risico.