Nieuwesoorten
Image default
Verbouwen

Welk formaat vloerluik op maat heb ik nodig?

 

Een vloerluik op maat vinden dat in uw woning of bedrijfspand past, is niet altijd een gemakkelijke opdracht. Zo’n luik kan vast en zeker bijdragen aan de algemene look en feel, alsook het functionele karakter van de ruimte – maar dan is het wel essentieel dat u de juiste keuzes maakt qua design en afmetingen.

 

Waarop moet u nu zoal letten als je een vloerluik op maat koopt? En welke factoren spelen een belangrijke rol als het gaat om het formaat? Deze en meer vragen krijgen in het onderstaande overzicht een duidelijk antwoord!

 

3 zaken om rekening mee te houden bij het aankopen van een vloerluik op maat

Het formaat van uw vloerluik heeft een grote invloed op zowel de look als het gebruiksgemak ervan. Let u op onderstaande factoren? Dan vindt u binnen de kortste tijd het beste model!

 

1. De beschikbare ruimte in de vloer

Ten eerste is het natuurlijk logisch dat u een vloerluik kiest dat in de vloer of ondergrond past. Meet daarom altijd goed en heel nauwkeurig de beschikbare opervlakte af, zodat u zeker geen fouten maakt bij het bepalen van de optimale grootte van het luik.

 

Het voordeel van een maatwerk vloerluik is dat u altijd helemaal zelf kunt kiezen hoe groot het luik is, zelfs binnen bepaalde categorieën als materiaal, afwerking en vorm. Zo vindt u voor jouw beschikbare oppervlakte snel het luik dat u nodig heeft. Wilt u daar meer over weten? Dan kan een speciaalzaak u zeker op weg helpen!

 

2. Het doel van het vloerluik

Daarbij is het ook van belang dat u precies weet wat u met vloerluik wilt gaan doen. Gaat het om een louter functioneel luik dat u bijvoorbeeld in uw bedrijfspand plaatst, om spullen en goederen snel uit een kruipruimte of andere ondergrondse opslagplaats naar boven te halen? Of bent u op zoek naar een luik dat écht bijdraagt aan de look en feel van de woning zelf?

 

Het antwoord op deze vragen zal een invloed hebben op het uiteindelijke formaat. Grote vloerluiken bieden immers een stuk meer doorgangsvrijheid, maar hebben dan natuurlijk zelf ook meer ruimte nodig om efficiënt open en toe te kunnen gaan. Kleine modellen zijn gemakkelijker in uw interieur te verwerken, maar zijn dan vanuit functioneel standpunt minder handig.

 

3. Je persoonlijke voorkeur

Ten slotte is het essentieel dat u bij de zoektocht naar een nieuw vloerluik ook rekening houdt met je persoonlijke voorkeur en wensen. Dit is vooral een belangrijke factor als het gaat om een vloerluik in uw eigen woning.

 

Wilt u een luik dat uit hout bestaat en niet al te veel ruimte inneemt, bijvoorbeeld omdat u het in een kleinere kamer wilt verwerken? Misschien bent u wel op zoek naar een industrieel toepasbaar luik dat juist heel wat vrijheid biedt, en in de lengte ruimer is om gemakkelijker grote spullen doorheen te brengen? Allemaal vragen die een antwoord behoeven, voor u het juiste formaat luik kunt vinden!

 

Vertrouw op een speciaalzaak voor het beste vloerluik op maat

Een vloerluik op maat kopen, dat brengt heel wat voordelen met zich mee. Zo kunt u in elke situatie de beste oplossing krijgen op basis van je voorkeur, de mogelijkheden en het doel van het luik. Daarbij krijgt u bij een professionele winkel ook altijd gedegen advies over verschillende materialen, afmetingen, types en de bijhorende prijzen.

 

Het resultaat? U doet een investering waar u zeker van bent, en waarbij u weet dat u waarde krijgt voor uw geld. Dat komt zowel uw wooncomfort als uw financiële gezondheid alleen maar ten goede op de korte én de lange termijn!