Nieuwesoorten
Image default
Verbouwen

Hoe u zich met een BIM specialist op de toekomst voorbereidt

Als professional in de bouw bent u ongetwijfeld bekend met de term BIM. De toepassing van deze werkmethodiek verschilt van bedrijf tot bedrijf. Vaak wordt gedacht dat Bouw Informatie Modellering een geheel nieuwe manier van werken is, terwijl deze in feite tientallen jaren geleden werd geïntroduceerd. Vandaag de dag wordt de toegevoegde waarde ervan steeds meer gezien. Een toenemend aantal bedrijven neemt een BIM specialist in de arm om de resultaten van hun bouwprojecten naar een nog hoger niveau te tillen.

Modellen waarin geometrie en informatie met elkaar zijn verenigd

De BIM specialist vergaart in toenemende mate een belangrijke plek binnen de werkprocessen van de bouw. In plaats van enkel geometrische modellen zijn BIM-modellen vandaag de dag vooral data gestuurde modellen. Geometrie en informatie zijn met elkaar verenigd, wat een enorme tijdwinst en terugdringing van faalkosten oplevert. Wilt u een BIM specialist in de arm nemen voor uw bouwproject? Dan bent u bij Ingenieursbureau List aan het juiste adres. Het digitale 3D-modelleren is niet alleen van nut bij het ontwerpen, maar ook bij het beheer en het onderhoud van vastgoed.

Een dynamisch model voor alle bij het bouwproces betrokken partijen

Het in Zaandam gevestigde Ingenieursbureau List heeft enkele tientallen jaren ervaring in bouwtekeningen en constructieberekeningen binnen de meest uiteenlopende projecten. Door gebruik te maken van BIM, kan deze expert virtueel voor u bouwen. Alle betrokken partijen hebben de beschikking over alle actuele informatie. Het BIM-model is een dynamisch model, aangezien deze constant aangepast kan worden, overeenkomstig met de huidige situatie.

Een compleet pakket

Als professional in de bouw wilt u uw concurrenten altijd een stapje voor blijven. Dit betekent onder andere gebruikmaken van de meest moderne en efficiënte technologieën en modellen. De BIM specialist is u hierbij van dienst. Het in Zaandam gevestigde ingenieursbureau beschikt bovendien over veel disciplines. Elke medewerker binnen het team heeft zijn eigen specialiteiten, waardoor het bureau u een compleet pakket kan aanbieden. Bekijk op hun site de disciplines en diensten en plan een afspraak met het bedrijf in. 

https://www.bureaulist.nl/