ECU- of elektronische motorafstemming is een gebruikelijke manier om de prestaties van uw auto te wijzigen en te verbeteren. Door de software van uw motor te wijzigen, kunt u uw motor afstemmen om de prestaties ervan te verbeteren. Er zijn echter mensen die deze methode op een verkeerde manier gebruiken, waardoor meer kwaad dan goed is. Wat is het probleem?

 

Chip Tuning, of ECU-tuning, is snel een geaccepteerde manier van motorenafstemming, met veel voordelen. Het maakt het mogelijk om de stroomuitvoer van de auto’s, motorvermogen aanzienlijk te vergroten en een in het algemeen positieve impact op het gebied van het voertuig te krijgen. Niet alle auto’s kunnen echter goed worden afgestemd en veel mensen hebben de neiging om het proces te misbruiken. Er is geen universele reeks regels voor het afstemmen van uw auto.

Je moet erachter komen wat je autodekking maakt en dan kun je met verschillende deuntjes spelen om de best mogelijke prestaties te bereiken.

 

Voordat je gaat over chiptuning, is het belangrijk om te begrijpen hoe het werkt. Je hebt drie verschillende systemen, die in cheque moeten worden gehouden om het hele systeem goed te werken. De drie verschillende systemen zijn carter, cilinderkop en hydrostatische gasniveaus. De eerste twee worden typisch bestuurd door de bestuurder, terwijl de laatste wordt veroorzaakt door het brandstofmengsel.

 

Er zijn verschillende voordelen van het gebruik van deze methode om uw motor af te stemmen. Een voordeel is dat het goedkoop en erg handig is. Niet alleen is chip tuning goedkoop, maar het is ook gemakkelijk en je hoeft zelfs geen monteur te krijgen om je te helpen. Alles wat je echt nodig hebt is een programma dat je vertelt wat ik moet doen, sommige goede deuntjes en je bent klaar.

Dat is niet het geval met mechanische tuning, waarbij veel meer handmatige arbeid, hogere arbeidskosten en veel precisie dan chip-afstemming omvat.

 

Een ander voordeel van chip-afstemming is dat je je motor kunt verfijnen zonder te hoeven vertrouwen op iemand anders om het voor je te doen. Mechanische tuning vereist veel meer supervisie omdat u de motor constant moet bewaken en ervoor zorgen dat alles volgens de specificaties werkt. Met chip-afstemming kunt u in één stap het gewenste effect krijgen. Dit maakt het ook gemakkelijker om verschillende delen van uw motor af te stemmen, omdat u een verscheidenheid aan verschillende dingen in één stap kunt doen.

 

Ten slotte zullen sommige mensen u vertellen dat elektronische besturingseenheden (ECU) worden gebruikt in sportwagens voor betere prestaties. Maar de waarheid is dat, dat is een extreem geval. Ze hebben alleen invloed op de brandstofbezorging en ze hebben geen invloed op de prestaties. Wanneer u uw motor afstemt, zult u gewoon het brandstofverbruik optimaliseren en dit is een veel betere optie dan het gebruik van een mooie elektronische besturingseenheid. Dus als je een hoge prestatieauto hebt, moet je het absoluut overwegen om het zelf te doen.

Klik hier voor meer informatie Chipperformance