Nieuwesoorten
Image default
Home / Gardening

Voor welke trap kies ik?

Er komt waarschijnlijk een moment in je leven dat je een trap moet kiezen. Het hangt af van een aantal criteria voor welke trap je uiteindelijk een keuze gaat maken. In dit artikel wordt er inzicht en advies gegeven.

 

Renoveren of toch een nieuwe trap?

Wanneer je nieuwbouw gaat plaatsen of een uitbreiding bouwt aan je bestaande woning, is het plaatsen van een nieuwe trap de enige optie. Hetzelfde geldt voor een traplift. Er zijn voldoende mogelijkheden, want je hebt keus uit veel soorten materialen. Ook is het zo dat je zelf de afmetingen kan bepalen aan de hand van het bouwplan. Wanneer je te maken hebt met een renovatie of een verbouwing kan je de huidige trap renoveren en hergebruiken. Als de traplift incidenteel is, kan je een traplift huren. Er zijn een aantal puntjes waar je op moet letten.

 

Gebruik van de trap

Het is belangrijk om te weten of je te maken hebt met een buitentrap of binnentrap.

In de binnenruimte wordt er het meest gebruikt gemaakt van de materiaal staal, beton en hout. Beton, staal en natuursteen worden vooral voor buiten gebruikt. Dit zijn de meest gebruikte materialen, omdat ze de weeromstandigheden beter aankunnen. Het plaatsen van een mooie houten trap voor het buitenterras kan echter een meerwaarde zijn. Een vluchttrap of brandtrap buiten is wel altijd van metaal gemaakt.

 

Plaatsing

Wordt de trap in de hal geplaatst als eigen trap of incidenteel gebruikt als zoldertrap? Komt de trap in het midden van de leefruimte of wordt het geplaatst in de kelder? De locatie bepaalt ook de gebruikte materialen. Voor kelders of zolders hebben goedkope grenen of vuren trappen vaak de voorkeur. Voor trappen die dagelijks worden gebruikt en binnenshuis meer opvallen, wordt er gekozen voor duurzaam hout, glas of metaal. Dit metaal kan aluminium of staal zijn.

http://trapliftenvergelijken.nl