Nieuwesoorten
Image default
Home / Gardening

Trap renovatie of gaan voor een nieuwe trap?

Als je een bestaande woning hebt is het goed mogelijk dat je de trap wilt laten aanpakken. Ga je dan kiezen voor een nieuwe trap, of laat je de trap renoveren? Wat interessant is, is dat 95% van de renovaties met esthetica te maken hebben. Wat nog wel in orde is, is de structuur van de trap zelf.

 

Eerste optie: nieuwe trap

Bij een nieuwe trap krijg je de vrijheid om het naar eigen inzicht te doen. Zo kan op basis van voorbeelden de stijl helemaal zelf bepalen. Op deze wijze kan je een nieuwe trap laten plaatsen die helemaal voldoet aan je eisen. Hetzelfde geldt voor een traplift, mocht je hier ook gebruik van willen maken. Mocht je incidenteel een traplift nodig hebben, kun je een traplift huren. Houdt er in ieder geval wel rekening mee bij je nieuwe trap.

 

Bij het plaatsen van je nieuwe trap heb je de keuze uit veel materialen. Zo kun je ervoor kiezen om opnieuw een houten trap te laten plaatsen. Wanneer je hiervoor kiest, kun je het hout laten behandelen zodat je er amper onderhoud aan hoeft uit te voeren. Wanneer je een meer industriële look wilt zou je kunnen kiezen voor beton. Beton kan je laten polieren, wat resulteert in een mooiere uitstraling. Wat je ook kunt doen, is het opnieuw laten bezetten met vinyl of hout. Een extra optie, een prachtige optie, is een trap van glas. De prijs hiervan is wel aan de hogere kant en het je ziet dat het snel vies is.

 

Tweede optie: renovatie

De tweede optie is het renoveren van de trap. Je dient er bij deze optie wel zeker van te zijn dat de bestaande trap jouw smaak is en dat de trap ook veilig gebruikt kan worden. Als je niet zeker bent van deze zaken, kun je beter voor een nieuwe trap kiezen. Er bestaan in ieder geval heel veel materialen die erbij helpen om een oude trap er volledig nieuw uit te laten zien.

http://trapliftenvergelijken.be