Nieuwesoorten
Image default
Home / Gardening

Wat te doen bij waterschade?

U of iemand in uw omgeving heeft het vast meegemaakt, waterschade. Het kan een enorme ravage opleveren waar u niet op zit te wachten. Denk aan vloeren die opbollen of vieze gele vlekken op het plafond. Waterschade vereist een snelle aanpak omdat er anders meestal nog meer schade zal ontstaan.

Snel handelen bij waterschade

Onderzoek daarom snel waar uw waterschade vandaan komt. Wellicht is er sprake van een lekkage aan het dak of zijn de kitranden in uw badkamer niet goed onderhouden. Als u de gele vlekken op uw plafond ziet, is de lekkage vaak al een tijdje aan de gang. In veel gevallen is er dan ook sprake van een onderliggende lekkage die u niet direct kunt zien.

Het opsporen van een lekkage

De lekkage moet dus opgespoort worden. Dit kunt u natuurlijk zelf doen, maar het is aanzienlijk sneller om dit te laten doen door een lekdetectie bedrijf. Water kan namelijk via een leiding achter het plafond vanaf de voorkant van het huis naar de achterkant stromen en pas daar druppelen op het plafond eronder en zichtbaar worden. Als u daar in de buurt zoekt naar de lekkage bent u lang bezig. Een lekdectectie bedrijf heeft de juiste apparatuur om u snel de plek van de lekkage aan te wijzen. Vaak is een lekdetectie gedekt in uw verzekering. Vraag dit voor de zekerheid altijd na bij uw verzekeraar.

Waterschade en de verzekering

Over uw verzekering gesproken. Waterschade kan schade veroorzaken aan uw opstal én inboedel. Onder opstal vallen de muren, vloeren en plafonds. Ook de nagelvaste delen van uw woning vallen onder de opstalverzekering. Denk bijvoorbeeld aan uw gelijmde vloer. Is uw vloer niet gelijmd? Dan valt dit onder de inboedel. Onder uw inboedel vallen namelijk de losse spullen in uw woning. Denk aan uw meubilair, sierraden of apparatuur.

Wanneer u waterschade hebt opgelopen aan zowel uw opstal als uw inboedel, dan dient u deze beide verzekeringen aan te spreken. Het is handig dat u deze beide verzekeringen bij één en dezelfde verzekeraar hebt lopen zodat er geen overlap is waardoor u van het kastje naar de muur wordt gestuurd. Zorg altijd dat u verzekerd bent, want zodra er waterschade ontstaat, hoeft u zich weinig zorgen te maken.

Waterschade melden bij uw verzekering

Ondanks dat u zich niet zoveel zorgen hoeft te maken, kan het melden van uw waterschade wel eens minder prettig verlopen dan u in de eerste instantie zou willen. Soms verloopt de communicatie met uw verzekeraar slecht of wordt een veel te lage vergoeding aan u uitgekeerd. Om dit probleem te ondervangen kunt u gebruik maken van contra-expertise. Een externe dienst die u zelf moet inschakelen maar waarvan de kosten volledig gedekt zijn in uw verzekering. De contra-expert is uw onafhankelijke tussenpersoon die uw belangen voorop stelt. De contra-expert werkt niet voor de verzekeraar waardoor hij ook echt onafhankelijk kan zijn. 

Wilt u meer weten over wat u kunt doen bij een specifieke waterschade? Lees dan de artikelen die u kunt vinden op waterschade.net. U zult er snel achter komen dat er veel mogelijk is wanneer u een waterschade heeft opgelopen.

https://waterschade.net