Nieuwesoorten
Image default
Bedrijven

De lekkerste espresso zetten

Espresso: een populair kopje koffie in ons land. Een espresso is een klein kopje koffie dat wordt gemaakt door water onder hoge druk door een hoeveelheid fijn gemalen koffie te persen. Espresso is dus eigenlijk een kleine hoeveelheid geconcentreerde koffie. Espresso heeft een hele intense smaak. Een goede espresso herkennen? Dan moet je letten op de dikke crema en de goudbruine laag als je in je kopje kijkt. De crema is goed als deze helemaal dicht is en niet te licht van kleur. Hoe zet je nu altijd het lekkerste kopje espresso als je dit wil doen zonder espresso koffiecups?

 

Afstellen

Espresso kun je maken met espresso koffiecups of hervulbare koffiecups, maar je kan het ook helemaal zelf maken met koffiebonen. Als je voor deze laatste manier gaat dan is het goed om je bonenmaler goed af te stellen. Koffiebonen zijn namelijk gevoelig voor alle omgevingsfactoren. Stel je machine in met een doorlooptijd tussen de 26 en dee 34 seconden. Ga op zoek naar wat voor jou de perfecte doorlooptijd is. Deze heb je gevonden als je en goede balans hebt tussen zure en bittere smaken.

 

Bereiden

Vervolgens ga je de espresso bereiden. Kijk altijd dat je tussen de 18 en de 20 gram gemalen koffiebonen hebt met een output van 36,5 gram koffie. Dat is meestal ongeveer 30 milliliter. Vervolgens laat je deze 26 tot 34 seconde doorlopen. Let erop dat de druk 9 bar is met 93,3 graden Celsius. Je zult dan je perfecte kopje espresso krijgen. Wanneer je hervulbare koffiecups hebt moet je ook goed opletten dat je niet meer dan 18 tot 20 gram gemalen bonen gebruikt.

 

Soorten

Vervolgens heb je ook nog twee soorten espresso. Zo heb je de ristretto. Deze vorm van espresso is heel sterk, de sterkste van allemaal. Je hebt ook de doppio. Dit is een dubbele espresso.

https://dekoffiejongens.nl/hervulbare-nespresso-cups/