Nieuwesoorten
Image default
Bedrijven

Waarom om goede hulp vragen?

Je kan snelle schuldhulpverlening in Hengelo aanvragen als je in de schulden zit en het je niet lukt om hier zelfstandig uit te komen. Mensen met schulden schamen zich vaak voor hun situatie waardoor ze het steeds zelf proberen op te lossen. Hierdoor nemen ze beslissingen die vaak op korte termijn werken, maar op lange termijn dingen alleen maar erger maken. Toch is het beste wat je kunt doen als je schulden hebt hulp vragen. Laat iemand met verstand van geld en een rustige visie met je meekijken. Hoe eerder je om hulp vraagt, hoe beter alles nog op te lossen is.

Geen controle over geld meer

Ook als je al diep in de schulden zit is het nog te redden. Wij vragen je om je bankpas en online bankieren op te geven en over te dragen aan ons. Op die manier weten wij zeker dat je geen geld gaat uitgeven die je niet hebt en je dus niet nog meer rood komt te staan. We gaan met je kijken wat je in de week nodig hebt aan geld, bijvoorbeeld voor eten en huur. Dit krijg je dan wekelijks van ons, verder mag je even niks kopen, tenzij je het overlegt en wij akkoord gaan. Dan kun je dat nog ophalen bij ons.

Af van alle schulden

Extra dingen als snoepjes of iets leuks wat je in de winkel hebt gezien kan nu gewoon niet als je snel uit je schulden wilt komen. Wanneer je schuldhulpverlening in Hengelo krijgt kunnen wij soms hoge schulden voor je kwijtraken. Wij nemen contact op met het bedrijf waar je hoge schulden hebt en gaan het gesprek aan. Hier pleiten we ervoor om de schulden zo laag mogelijk te krijgen. Dit is iets wat je nooit alleen zou lukken. Hulp vragen zorgt dus dat je stukken sneller uit je schulden bent en dus zo snel mogelijk weer leuke dingen kunt gaan doen.