Nieuwesoorten
Image default
Bedrijven

Een kinderopvang kiezen, hoe doe je dat?

Besloten na je verlof, je kind naar een kinderopvang te brengen? Dan zul je vast een goede keuze willen maken. Je kunt op verschillende punten letten bij het maken van een keuze. Het is wel aangeraden om voor de geboorte van je baby, al in te schrijven op een wachtlijst. Sommige kinderopvangen hebben namelijk een lange wachtrij. 

Hoe maak je een goede keuze?

Je kunt online zoeken naar alle kinderopvangen in je eigen buurt. Ook kun je ze contacteren voor een rondleiding of kennismaking. Het is ook erg belangrijk om te kijken hoe de leidsters met de kinderen omgaan. Past het bij je eigen manier van opvoeden? Krijgt je kind genoeg aandacht van de pedagogische medewerkers? Het is ook belangrijk om te kijken naar hoe schoon de ruimtes zijn. Hoe is het eten bij de kinderopvang? Zijn alle stopcontacten goed afgedekt of hoog geplaatst. Is het brandveilig?

Tips om een goede keuze te maken

Er zijn een paar dingen waar je op kan letten. Denk maar aan hoe groot de groepen zijn. Krijgt je kind een vaste leidster? Hoe is het wenproces en hoe gaat de kinderopvang daarmee om? Brengen de leidster de ouders op de hoogte van alle dagelijkse gebeurtenissen op de opvang? Hoe zit het met de opvangorganisatie vakantieperiodes of met de ophaaltijden? Hoe zit het met de kosten voor de opvang en wat is inbegrepen bij de kosten? Het is beste is om een kennismaking of rondleiding in te plannen. Dan kun je al je vragen stellen en kijken of de kinderopvang wel bij jou en je kind past.