Nieuwesoorten
Image default
Bedrijven

Elektrische vloerverwarming, de opvolger van radiatoren

Een elektrische vloerverwarming kan al enorm veel ruimte besparen ten op zicht te van een radiator. Dit is al een compleet voordeel om voor een elektrische vloerverwarming te gaan kiezen. Het schijnt ook dat de vloerverwarming de verwarming is van de toekomst, omdat er ook gebruik kan worden gemaakt van infrarood verwarming. Dit is een reeds populairder wordende verwarming onder huiseigenaren.

Doordat jouw voeten warm worden heb je minder temperatuur nodig

Een groot bijkomend voordeel van een elektrische vloerverwarming is dat de voeten warm worden. Hierdoor is er veel minder elektriciteit nodig, want de graden hoeven niet veel meer omhoog. Soms is warmte en temperatuur gevoelsmatig, veel belangrijker dan de daadwerkelijke temperatuur. Met een vloerverwarming kunnen de kosten vrij snel dalen vergeleken met traditionele verwarming.

Vloerverwarming is interessanter als een ruimte niet goed geïsoleerd is

Niet alle woningen of niet alle ruimtes in woningen zijn goed geïsoleerd. Als je dan gebruik maakt van gewone convectiewarmte, kan er vrij veel warmteverlies zijn. Met een elektrische vloerverwarming is het verlies veel minder groot. Er wordt verwarmd vanuit de vloer en niet vanuit de omgeving.

Door technologische vooruitgang is elektrische vloerverwarming goedkoper

Meeste mensen denken nog steeds dat de aanschaf en installatie van een elektrische vloerverwarming vele malen duurder is. Vroeger was dit ook zo, maar door veel technologische ontwikkelingen is het installeren van een vloerverwarming bijna net zo goedkoop als dat van een centrale verwarming. En de infraroodvloerverwarming van Polarheat gaat langer mee, kan minder snel stuk en heeft minder onderhoud nodig.

Je hebt een warme kamer en geen hete lucht

Met convectiewarmte wordt de lucht heter gemaakt en daarmee wordt de ruimte verwarmd. Met een elektrische vloerverwarming gebeurt juist het tegenovergestelde. Dat maakt dat de ruimtes veel aangenamer voelen en de lucht ook beter te beademen is.