Je hebt een nieuw huis en zit te twijfelen om een normale pannen dak te nemen of een rietendak. Een rietendak zie je de laatste tijd veel voor bij komen. En gelijk hebben ze, een rieten dak ziet er net wat landelijker en authentieker uit dan een pannen dan. Vroeger zag je alleen maar rieten daken en was de goedkoopste optie Dat is nu wel anders, bij de meeste huize zie je pannen. Bij de wat duurdere huizen zie je nu vaker dat er rieten daken wordt gebruikt. Ook zie je nog veel boerderijen die rieten daken erop hebben van vroeger.

Een rieten dak gaat echt heel lang mee. Als je goed onderhoud kan je er wel 30 tot 40 jaar plezier van hebben. Daarna moet hij toch echt wel vervangen worden en een nieuwe dak erop worden gezet. Het is verstandig om wel een professioneel iemand in te schakelen die er verstand van heeft. Zo weet je zeker dat je riet krijgt wat goed is en wat lang mee gaat. Ook als het er al op ligt moet je af en toe een bedrijf er naar laten kijken. Als er niks mee gebeurt en hij wordt verkeerd onderhouden dan heb je kans op algen die in het riet gaat zitten en dit moet je voorkomen

Het riet van nu en vroeger is heel anders. Vroeger was zaten er lang niet zoveel voordelen aan dan nu. Het riet van nu is heel goed isolerend en erg brandveilig. Dat brandveilig komt door een extra laagje wat er op gaat. Het nadeel van riet is wel dat vogels er vaak om komen en aan het riet beginnen te trekken. Hierdoor kan het lelijk gaan worden en het riet los gaan zitten. Een optie is om kuikengaas er over heen te doen of om te kiezen voor kunstriet. Dit lijkt heel erg op echt riet, alleen heb je geen last van vogels en hoeft het minder onderhouden te worden.

 

http://www.rietwerk.nl