Nieuwesoorten
Home / Gardening

Henco perskoppelingen van PVDF

De kunststof Henco perskoppelingen worden gemaakt van spuitgiet PVDF (Polyvinylideenfluoride). PVDF is een niet-reactief thermoplastisch polymeer dat gemakkelijk te verwerken is en daarmee erg geschikt als basis materiaal voor de perskoppelingen van Henco. Het synthetische PVDF materiaal wordt gebruikt voor talrijke toepassingen in onze maatschappij en heeft zijn kwaliteiten in verschillende gebieden in de laatste 30 jaar wel bewezen. Het beschikt over: uitstekende mechanische sterkte en hardheid, hoge slijtvastheid en chemische bestendigheid, flexibiliteit, bestand tegen extreme temperaturen, geen wateropname en is bestand tegen corrosie. De synthetische PVDF Henco perskoppelingen zijn op een zodanige manier ontworpen dat ze tijdens het testen van de aangelegde installatie onmiddellijk gaan lekken als u tijdens de montage de Henco buis niet op de juiste manier in de perskoppeling heeft gedrukt. Wanneer de koppeling niet (of onvoldoende) ingedrukt is geweest bij het monteren van de buis, zal de leiding op de koppeling gaan lekken wanneer de systeemdruk 0,5 bar of meer is. Dit maakt vroegtijdige opsporing van fouten bij het vereiste persen van het leidingsysteem mogelijk en voorkomt schade door lekkage achteraf. Om te zien of de buis goed geplaatst is zijn de fittingen van de Henco PVDF perskoppelingen uitgerust met 3 kijkvensters. Met de speciale roestvrijstalen schouder is de juiste positie van de fitting in de bek van het persgereedschap gegarandeerd, wat ook het maken van een juiste persing ondersteunt.

Henco in grote maten

De aanduiding van grote maten verwijst naar de Henco meerlagenbuis en de Henco hulpstukken in de diameters 75, 90 en 110 mm, met eventuele verloopstukken naar koppelingen met de diameters 40, 50 en63 mm. De fittingen en buis zorgen voor een compleet meerlagenbuis systeem met meerdere varianten voor distributie en opvoersystemen. De talrijke combinaties en de revolutionaire verbindingstechniek maken dit systeem zeer flexibel. De persverbindingen worden gedaan op een tafel. Daarna kan de geperste buis worden verbonden met de koppeling en de beugelset (bestaande uit een beugel, een middenring en een afdichtring). Daarna kan de eindmontage gemakkelijk in kleine en smalle plaatsen worden uitgevoerd omdat het persen al vooraf heeft plaatsgevonden. Net als de kleinere maten, worden de Henco grote maten hulpstukken van Polyvinylideenfluoride (PVDF) gemaakt, die dit meerlagenbuis systeem geschikt maakt voor tal van toepassingen zoals drinkwaterinstallaties, verwarmingsinstallaties en de voedingsmiddelenindustrie. Ook deze fittingen zijn, net als alle andere Henco perskoppelingen, ontworpen met een lekdetectie onder waterdruk.

Henco Vision

De bouw van de Henco Vision insteekkoppeling is het resultaat van een geavanceerde productontwikkeling. Het produceren van deze nieuw ontwikkelde onderdelen vraagt dan ook nauwkeurigheid en een selectie op A-kwaliteit bij het inkopen van de basismaterialen. Alles wat je nodig hebt om een perfecte aansluiting te maken is een pijpensnijder en een kalibratietool om de buis te kalibreren, persgereedschappen zijn niet meer nodig. Henco Vision push fittingen zijn gemaakt van PVDF. Dit is hetzelfde materiaal als de synthetische perskoppelingen. De Henco Vision koppelingen kunnen worden gebruikt voor zowel sanitair als verwarmingstoepassingen.