Nieuwesoorten
Image default
Home / Gardening

Laminaat leggen tips

Laminaat leggen heeft een reputatie van gemak. Toch zijn er wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden als je zelf bijvoorbeeld Quick Step wilt leggen. De vloer moet geëgaliseerd worden bij oneffenheden hoger dan drie millimeter en geïmpregneerd of geseald worden tegen stof. Daarna moet je een vochtscherm aanbrengen, ook bij de scheiding tussen de vloer en de muur, tenzij het een houten vloer is met isolatie aan de onderkant of de gekozen Acoustic ondervloer al vochtwerend is.

Wat heb je nodig voor laminaat leggen?

Eerst en vooral heb je laminaat zelf nodig. Laminaat kan je online bestellen samen met je ondervloer en plinten. De isolatieplaten kunnen het beste als bakstenen worden geplaatst. De hoeveelheid benodigde vloerelementen kun je na het opmeten van de ruimte online uitrekenen met een calculator die rekening houdt met zaagverlies. Na aanschaf moeten de vloerelementen eerst uit de verpakking worden gehaald en twee hele dagen blijven liggen. Wanneer je nog geen afstandhouders of laminaatsnijder hebt, schaf deze dan ook aan. Een laminaatzaag of decoupeerzaag kunnen ook goed zijn wanneer je let op versplintering. De gebruiksaanwijzing lezen is erg belangrijk.

Waar beginnen met laminaat leggen?

Daarna kun je de afstandhouders rond de hele muur plaatsen en beginnen met leggen. Velen raden aan om in een hoek te beginnen. Je kunt de lamel eenvoudig aan de volgende klikken en de baan afmaken. De kans is klein dat alle lamellen heel in de baan passen. De laatste moet je dus afzagen. Dat is goed voor de stevigheid want dan verspringen de naden bij de volgende baan. Hiermee kun je variëren maar let wel op het snijverlies en dat de lamel niet korter mag zijn dan 30 centimeter.