Nieuwesoorten
Image default
Bedrijven

Wat zijn cryptocurrency?

De vraag wat cryptocurrency zijn is niet zo een op een te beantwoorden. Er zijn een hoop projecten die werken in de crypto wereld en de een heeft een ander doel dan de andere. Het ene crypto project werkt op de blockchain aan veilige transacties en de andere brengt bijvoorbeeld de kaartjesverkoop op een gedecentraliseerd netwerk.

 

Hoe werkt dit precies?

Met de uitvinding van Bitcoin werd ook de blockchain geboren. Dit is een systeem dat garandeert dat mensen die elkaar niet kennen veilig transacties met elkaar kunnen doen zonder te weten wie de ander is. De blockchain is in feite een groot kasboek dat iedere transactie bijhoudt. Een transactie kan pas gedaan worden op het moment dat iedereen het erover eens is dat het een juiste transactie is.

 

Met deze technologie in het achterhoofd zijn er een hoop nieuwe projecten gemaakt die allemaal hun eigen toepassingen en coins hebben. Deze coins kunnen afhankelijk van het nut van het project stijgen of dalen in waarde en hierop kunnen mensen speculeren. Door het kopen van een coin koop je in de meeste gevallen een stukje van het netwerk.

 

Wat de koers van een cryptocurrency gaat doen is afhankelijk van het aantal mensen dat de coin willen kopen. Zijn er meer kopers? Dan gaat de koers omhoog en andersom. Om te weten welke coin gaat stijgen kun je de aanbevelingen van expert volgen, al moet hierbij gezegd worden dat niemand het zeker weet. Er worden constant prognoses uitgesproken, zoals bijvoorbeeld de cardano voorspelling voor de komende jaren. 


Daarnaast is het verstandig om het bitcoin nieuws te volgen om op de hoogte te blijven van het sentiment op de crypto markt. Gaat bitcoin namelijk slecht dan merk je dit vaak in de koersen van de andere coins. Leren is in het geval van cryptocurrency het belangrijkste dat je kunt doen om goed onderbouwde keuzes te maken. Het kijken van nieuws, prijs voorspellingen en het volgen van een cursus kunnen je hierbij helpen.

Gerelateerde artikelen

Benzineslang 6mm van hoogwaardige kwaliteit kopen

Een kinderopvang kiezen, hoe doe je dat?

Administratie Deventer neemt het werk uit uw handen