Nieuwesoorten
Image default
Home / Gardening

Een fijne slaapplek voor je hond

Om geestelijk en lichamelijk fit te blijven is het voor een hond ontzettend belangrijk om genoeg slaap te krijgen. Gemiddeld slaapt een volwassen hond ongeveer 14 uur per dag. Daarom is het belangrijk dat een hond beschikt over zijn eigen plekje waar hij comfortabel kan liggen en zich terug kan trekken wanneer hij dat wil. Een eigen plekje voor een hond kan in de vorm zijn van bijvoorbeeld een bench, vetbed of hondenmand.

Welke hondenmand is het meest geschikt voor mijn hond?

Er is ongelooflijk veel keuze als het gaat om hondenmanden. Maar welke hondenmand kies je uiteindelijk voor je eigen viervoeter? Er zijn namelijk genoeg dingen om rekening mee te houden bij het uitkiezen van een nieuwe mand. Als je hond graag in de sloot springt en regelmatig door de modder rolt kan het handig zijn om een mand te kopen waarbij het hondenkussen is voorzien van een waterdichte hoes. Dit voorkomt dat het kussen na een korte tijd al weggegooid kan worden. Daarnaast kan ook de stof van groot belang zijn. Bij een zeer enthousiaste hond die nog wel eens het een en ander kapot wil bijten wordt het aangeraden om een stevige stof uit te kiezen. Dit betekent vaak wel dat de ondergrond ook wat steviger is dan normaal.

Keuze maken

Naast het feit dat een dergelijke hondenmand lang mee moet kunnen gaan, en misschien zelfs goed in het interieur moet passen, is het wel belangrijk dat een hond zich fijn en comfortabel voelt op zijn eigen plekje. Kijk goed naar de maat van je hond en hoe hij reageert op zijn nieuwe slaapplek. Honden met lang haar kunnen het namelijk juist fijn vinden als de stof wat minder warm aanvoelt, omdat ze het van zichzelf al wat warmer hebben dan honden met kort haar. Kies voor jezelf wat je belangrijk vindt aan een hondenmand, maar vergeet vooral de behoeften van je eigen trouwe viervoeter niet.

https://ydolo.be/product-category/accessoiresnl/manden/