Nieuwesoorten
Image default
Home / Gardening

De nieuwste trend op woongebied: houtlook tegels

Bent u ook zo’n fan van een warme houten vloer, maar staat u niet te springen als u denkt aan al dat onderhoud dat deze vloer vergt? We laten u graag kennis maken met de nieuwste trend op woongebied: houtlook tegels. Deze trend is de afgelopen steeds populairder geworden en dat is niet zo gek. Graag vertelt De Vloerenman u meer over de vele voordelen van deze tegels.

Ziet u het verschil?

Vergelijkt u de tegels met echt hout dan ziet u nauwelijks verschil. De technologische ontwikkelingen van vandaag de dag maakt het mogelijk dat deze tegels leverbaar zijn in motieven als kersen, eiken en tropisch hardhout. Ook qua kleuren zijn de mogelijkheden eindeloos. Van teak tot warmte honingkleuren, alles is mogelijk. De tegels hebben niet alleen een houtlook, maar ook houtfeel. Kortom, de tegels zijn bijna niet van parket te onderscheiden.

Eenvoudig te onderhouden

Een andere prettige bijeenkomst is het gemak in onderhoud van houtlook tegels. Ze zijn gemakkelijk schoon te maken. Schuren, lakken en het in de was zetten van de vloer behoort tot het verleden. Daarnaast kraakt het niet, werk de vloer niet en u heeft geen last van scheuren. Deuken en krassen maken geen kans door de hard toplaag over de tegels. Uw voer ziet er jaar na jaar als nieuw uit.

Ideaal met vloerverwarming

Liever geen koude voeten in de winter? Dat hoeft ook helemaal niet! Houtloog tegels zijn perfect te combineren met voerverwarming. Bovendien is het ook nog energiebesparend doordat de tegels de warmte goed geleiden en deze vasthouden. Hierdoor kunt u de thermostaat wat lager zetten.

Geschikt voor vele ruimtes

Houtlook tegels kunnen in allerlei ruimtes gelegd worden. Van de keuken, woonkamer tot aan de badkamer. Jazeker, u leest het goed, houtlook tegels zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. Om een robuuste look te creëren worden de tegels ook op de muur geplaatst. Zelfs buiten kunnen houtlook tegels gelegd worden. Ze dienen dan wel op de juiste manier bewerkt te worden zodat ze bestendig zijn tegen vorst en niet in de zon verkleuren. Bij nat weer zorgt de structuur ervoor dat u niet uitglijdt.

https://www.vloerenmantegels.nl/