Nieuwesoorten
Image default
Home / Gardening

De voordelen van het goed snoeien van een Bolcatalpa

Een Bolcatalpa is een mooi bolboompje. De stam van een Bolcatalpa groeit niet in de hoogte, maar wel in de breedte. De kroon van bladeren groeit ook mee. Daardoor blijft je boompje altijd even groot en past hij in een tuin die niet al te groot is. In dit artikel lees je over de voordelen van het hebben en goed snoeien van een Bolcatalpa.

  

Snoeien houdt de bol compact

Het goed bijhouden en goed snoeien van je Bolcatalpa houdt de kroon van bladeren mooi compact. Dan zal hij nooit te groot worden voor je tuin en blijft het effect leuk. Er blijft dan genoeg ruimte over voor andere dingen in je tuin.

 

Een mooi effect van bolbomen

Het in een groepje plaatsen van bolbomen zorgt voor een leuk effect in je tuin. Zeker als je niet heel veel ruimte hebt is het leuk om twee (of meer) Bolcatalpa’s bij elkaar te plaatsen. Je moet er dan wel voor zorgen dat ze even groot zijn en dat de stam recht is. De kwaliteit van de boom is erg belangrijk.

 

Een bolboom houdt de hoogte in je tuin

Als je een kleine tuin hebt mis je vaak wat hoogte. Een Bolcatalpa kan daarbij helpen. Hij is hoog genoeg, maar neemt niet teveel ruimte in beslag. Zo heb je nog ruimte voor andere planten of een terras om te zitten.