Nieuwesoorten
Image default
Home / Gardening

Wat is een raamuitzetter?

raamuitzetter ook wel uitzetstang of uitzetijzer genoemd, is een systeem waarmee een draairaam vastgezet kan worden, ze zorgen voor frisse lucht in huis. Zonder goede raamuitzetter zou het veel lastiger zijn een raam open laten staan. Op deze manier voorkom je dat je draaiarm door de wind heen en weer waait of dat je uitzetraam of valraam dicht valt. Het vervelende klapperen in de wind van een openstaand raam is hierdoor verleden tijd, het raam kan hier trouwens ook nog door beschadigen. Een raamuitzetter komt in verschillende vormen en is ook ideaal om klapramen vast te zetten. 

 

Soorten raamuitzetters

Grofweg kunnen we drie soorten onderscheiden, het hangt deels van uw ramen af wat het geschikte type is. De gaatjesuitzetter, waarbij het raam wordt vastgezet door het pinnetje in één van de gaatjes in de uitzetter te zetten. De telescoopuitzetter werkt ongeveer hetzelfde als een gaatjesuitzetter, maar heeft een uitschuifbare stang, deze stang kan op elke gewenste stand vastgezet worden. Daarnaast biedt een telescopische uitzetter nog een aantal voordelen. Je kunt deze ook bovenaan je raam monteren, handig als je je beddengoed wil laten luchten. Een dempingsveer vangt onverwachte schokken op, bijvoorbeeld van een rukwind. Deze uitzetter zou je eventueel ook voor deuren kunnen gebruiken. Om klap – en uitzetramen vast te zetten is de combi-uitzetter geschikt. De combi-uitzetter bestaat uit een knikarm met een stroeve middelste scharnier. Zo blijft het raam op zijn plek. Tot slot is de laatste innovatie de op afstand bedienbare raamuitzetter, zodat ook onbereikbare ramen bediend kunnen worden, bijvoorbeeld hoog in vides of bovenramen in serres. 

Waarom raambeslag? 

Raambeslag omvat verschillende zaken om uw ramen goed te kunnen sluiten en beveiligen zoals: een raamboom, een raamkruk, een raamsluiting of raamopeners. Ramen zijn populair bij inbrekers, met name ramen op de begane grond bieden vaak mogelijkheden om in te breken. Vaak sluiten mensen bij het verlaten van hun huis automatisch de buitendeur, wellicht zijn hier zelfs nog extra sloten op gemonteerd. Bij ramen is dit vaak niet even vanzelfsprekend, maar waarschijnlijk net zo belangrijk! Goede producten zijn eenvoudig online te bestellen, bijvoorbeeld bij de GAMMA of de raambeslag shop. Een aantal veelgebruikte merken zijn: Bauhaus, Elegant, Axa-Home en Ton model. Er is volop keuze want veiligheid is belangrijk, maar het oog wil ook wat. Mooie raamgrepen van messing, RVS of aluminium geven uw venster net dat tikje eigenheid en smaak, ze zijn bovendien eenvoudig te monteren op de verschillende soorten vensters.

https://www.toplock.nl/raambeslag/raamuitzetters