Nieuwesoorten
Image default
Home / Gardening

Een nieuwe vloer

Een nieuwe vloer in je huis leggen is niet een klusje wat zo gedaan kan worden. Het is eerst namelijk belangrijk om goed na te denken wat voor soort vloer je wilt hebben. Welke soort past binnen je inrichting, wat voor soort kleuren wil je dat je vloer heeft. Daarnaast is het belangrijk om goed te kijken naar het materiaal. Een vloer is iets waar dagelijks overheen wordt gelopen en waar alle meubels op staan. Het moet dus onderhoudsvriendelijk zijn en goed tegen een stootje kunnen. Ga je voor een lichte vloer? Houd er dan rekening mee dat viezigheden sneller zal zien. Ga je voor een tapijt? Houd er dan weer rekening mee dat vlekken minder makkelijk te verwijderen zijn. Maar wat zijn nu precies de voor- en nadelen van de verschillende soorten vloer? 

Tapijt

Een vast tapijt heeft als grote voordeel dat het lekker warm aan de voeten voelt, dit is dan ook een van de redenen dat het steeds populairder is in slaapkamers en bovenverdiepingen. Een groot nadeel aan een vast tapijt zijn de vlekken en viezigheden die lastiger te verwijderen zijn. Als je wat drinken laat vallen kan je dit makkelijk droog en schoonmaken met een doekje op een tegel of op laminaat. Op tapijt gaat dit lastiger en zal je meer moeite moeten doen om de vlek weg te krijgen. Daarnaast is het goed om een tapijt vaak te stofzuigen, je kan namelijk niet altijd zien hoe vies je vloer is. 

Laminaat

Laminaat heeft bij velen de voorkeur, en is over de laatste jaren dan ook steeds populairder geworden. Ten opzichte van echt hout heeft het als voordeel dat het vochtbestendig en kleurvast is. Er zijn onwijs veel verschillende stijlen en kleuren, het is zeer gemakkelijk in onderhoud en daarnaast biedt laminaat op lange termijn de beste prijs- kwaliteitsverhouding.

Tegels

Tegels zijn erg duurzaam en makkelijk te onderhouden. Er zijn veel verschillende tegelvloeren en ondanks dat er ook duurdere varianten zijn, worden tegelvloeren als relatief goedkoop gezien. Er zijn heel veel varianten tegels, zo heb je keramische terrastegels maar ook rode waaltjes.

https://www.bricksandstones.nl