Nieuwesoorten
Image default
Home / Gardening

Dak renovatie of dak reparatie

Dak renovatie of dak reparatie

 

Het dak van je huis is erg belangrijk. Je realiseert het je misschien niet altijd, maar een kapot dat kan hele grote gevolgen hebben. Zo kan er bijvoorbeeld een lek ontstaan waar water doorheen komt. Dan is niet alleen je dak stuk, maar heb je ook nog een schade aan andere spullen die in de buurt van de lekkage stonden en er is dan ook nog eens kans op schimmel. Naast lekkages kan het dak ook instorten. Ontzettend gevaarlijk. Dit wil je natuurlijk zo goed mogelijk voorkomen. Laat daarom ook één keer in het jaar je dak checken. Het kost niks en dan weet je gelijk in welke staat je dak is.

Als je er na een dak inspectie achter komt dat je toch schade heb, kan je gelijk nadenken over een eventuele oplossing. Je kan je dak helemaal laten vervangen, maar ook een klein gedeelte ervan. Dit noem je een dakrenovatie.

Bij dakrenovaties ligt het dus aan de huidige staat van je dak. Als er bijvoorbeeld scheuren in je dakbedekking zitten of als er dakpannen beginnen te verschuiven is het dus nodig tijd voor eerst een inspectie en dan een renovatie. Als je er snel bij bent dan heb je meer kans dat er dus maar een klein stukje vervangen hoeft te worden. Als je te lang wacht, heb je de kans dat, niet alleen de schade, maar ook de kosten veel hoger worden dan dat nodig is.

Naast dakrenovaties heb je ook dak reparaties. Bij een dak reparatie worden kleine dingentjes aan het dak gerepareerd om verdere schade te voorkomen. Dit kan door kleine scheuren in het dakleer te dichten of dakpannen recht te leggen. Het is simpel en vaak niet zo duur. Dit voorkomt grote schade waarbij de kosten wel heel hoog oplopen.

Mijn advies zou zijn: Controleer je dak en zorg dat je kleine beschadigingen op tijd laat repareren om verdere beschadiging te voorkomen.

https://www.economy.nl/