Nieuwesoorten
Image default
Home / Gardening

Geschiedenis kappersvak

Geschiedenis kappersvak

Het beroep kapper is duizenden jaren oud. Het is een beroep dat terug gaat tot aan de oude steentijd. Er wordt geschat dat het beroep ongeveer 12.000 jaar oud is. Er werd niet veel geknipt, omdat men dacht dat de ziel in het haar zat van de mens. In de oude steentijd werd gedacht dat groeien van het haar samen ging met kwaad. Wijze priesters zorgde er voor dat het kwaad werd verwijderd met vlijmscherpe stenen. Andere materiaal dan stenen was er nog niet in deze tijden. Dit was wel heel wat anders dan de goede kapper delft.

Bij de oude Grieken ging het er eindelijk wat moderne aan toe. In de Griekse tijd kwamen de eerste barbieren. In deze tijd was het belangrijk dat de Griekse soldaten een zo kort mogelijke baard hadden, zodat ze in strijd met andere bevolkingen niet verloren. Later in de middeleeuwen kwam de barbier verder tot stand. De barbier werd ook wel een baardenmaker genoemd. In die tijd werd er door de barbier geschoren met messen, scharen of tangen. De meeste mensen hadden dit gereedschap ook niet en daarom werd er vaak extra bijverdiend door chirurgen. Zij hadden natuurlijk wel al dit gereedschappen en verdiende zo bij naast hun baan. Een opleiding tot barbier was er niet. Er werd, maar wat gedaan door de mens.

Aan het eind van de 18e eeuw ontstond de Franse revolutie. Tijdens deze revolutie werd er veel gebruik gemaakt van pruiken. Dit kwam onder andere door de politiek. Het was voor zowel mannen als vrouwen trendy om enorme pruiken te dragen. Er werd onderscheid gecreëerd tussen rijk en arm. De armen lieten hun haren knippen en de rijke droegen pruiken. Pas aan het einde van de revolutie werd er afstand gedaan richting de pruiken en werd het zoals het nu is. De beste kapper delft is dus de afgelopen 100 jaar niet veel meer veranderd naast de haartrends dan.

https://www.onekappers.nl/

Gerelateerde artikelen

Een schoorsteenveger in Den Bosch voor jou!

Opslagbox voor tijdelijke berging

Dames horloges sale